Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Merrni njoftime per postimet e reja

Simptomat e shokutVarësisht nga sëmundja bazë shfaqen edhe simptomat.
Të sëmurët në shok shpesh janë në gjendje soporoze,somnolente dhe konfuzion psiqik.
Veshkët-zvogëlohet diureza deri në anuri
Zemra-tregon tahikardi,dobësim të toneve shpesh edhe ritmin galop.
Shtypja e gjakut është e pamatshme.
Lëkura-është e zbehtë,e djersitur dhe e ftohtë.
Në lidhje me çrregullimin e metabolizmit zhvillohet acidoza e indeve,për shkak të oligemisë hematokriti mund të jetë i rritur si dhe numri i leukociteve.
Urea dhe produktet tjera shpesh grumbullohen,kështu që vjen deri te gjendja e rëndë dhe fillon çrregullimi i funksionit të trurit,mëlçisë,zemrës dhe veshkëve.
Shoku mandej kalon në stadin ireverzibil.
simtomat e shokut,shoku dhe simptomat e tij,cilat jane simtomat e shokut,shenjat e shokut,kush jane shenjat e shokut,shoku dhe simptomat,
Ruaje këtë faqe

Arkiva e postimeve

Na ndiqni me email për postimet e reja

Analiza, Referate, Vjersha dhe Poezi si dhe Thënie