Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Shalqiri dhe shëndeti

 

Autori me zinxhirin e tij të transmetuesve përmend prej Aliut se i Dërguari i Allahut sal-lallahu alejhi ve sel-lem ka thënë:

“O Ali, hani shalqi dhe çmojeni atë, sepse uji i tij është prej Xhennetit. ‘Ëmbëlsia e tij është ëmbëlsirë e Xhennetit. Nuk ka njeri që e hanë atë e që Allahu mos t’ia shërojë shtatëdhjetë sëmundje dhe që në barkun e tij t’ia japë shtatëdhjetë shërime. Për secilën kafshatë do t’i regjistrohen dhjetë vepra të mira, do t’i fshihen dhjetë të këqija dhe do të ngrihet për dhjetë shkallë. ”

Pastaj, i Dërguari i Allahut sal-lallahu alejhi ve sel-lem lexoi:

“Dhe Ne bëmë që për të të mbijë një bimë (t’i bëjë hije) nga kungulli.” Safat 146
 

Autori me zinxhirin e tij të transmetuesve përmend prej Aliut se i Dërguari i Allahut sal-lallahu alejhi ve sel-lem ka thënë:

“O Ali, hani shalqi dhe çmojeni atë, sepse uji i tij është prej Xhennetit. ‘Ëmbëlsia e tij është ëmbëlsirë e Xhennetit. Nuk ka njeri që e hanë atë e që Allahu mos t’ia shërojë shtatëdhjetë sëmundje dhe që në barkun e tij t’ia japë shtatëdhjetë shërime. Për secilën kafshatë do t’i regjistrohen dhjetë vepra të mira, do t’i fshihen dhjetë të këqija dhe do të ngrihet për dhjetë shkallë. ”

Pastaj, i Dërguari i Allahut sal-lallahu alejhi ve sel-lem lexoi:

“Dhe Ne bëmë që për të të mbijë një bimë (t’i bëjë hije) nga kungulli.” Safat 146
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat