Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është tingulli i ''shtambës së çarë'' në mushkëri dhe kur vërehet ?
Çka është tingulli i ''shtambës së çarë'' në mushkëri dhe kur vërehet ?
Tingulli i ''shtambës së çarë'' është një tingull i ndërprerë ose me të dridhura.Ai mund të riprodhohet duke goditur mbi një shtambë të çarë ose mbi gjunjët me duar të bashkuara me shuplakat.Zhurma shkaktohet nga dalja e ajrit nëpërmjet një vrime të vogël që ka formë çarjeje.Në gjendjet patologjike ky tingull dëgjohet në perkusionin e kaviteteve që komunikojnë me vrima të ngushta me bronket.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,tingulli i shtambes se qare,shtambes se care, 
 
Çka është tingulli i ''shtambës së çarë'' në mushkëri dhe kur vërehet ?
Tingulli i ''shtambës së çarë'' është një tingull i ndërprerë ose me të dridhura.Ai mund të riprodhohet duke goditur mbi një shtambë të çarë ose mbi gjunjët me duar të bashkuara me shuplakat.Zhurma shkaktohet nga dalja e ajrit nëpërmjet një vrime të vogël që ka formë çarjeje.Në gjendjet patologjike ky tingull dëgjohet në perkusionin e kaviteteve që komunikojnë me vrima të ngushta me bronket.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,tingulli i shtambes se qare,shtambes se care, 
 

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat