Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është tingulli i ''kutisë'' në mushkëri dhe kur vërehet ?
Çka është tingulli i ''kutisë'' në mushkëri dhe kur vërehet ?
Tingulli i ''kutisë'' është një tingull perkutor i fortë me karakter timpanik, ai formohet në raste kur tensioni elastik i indit pulmonar është i dobësuar dhe kur indi pulmonar përmban më shumë ajër se zakonisht.Emri i këtij tingulli i ''kutisë'' rrjedhë nga fakti se perkusioni i mushkërive në këto raste jep një tingull që i ngjan tingullit të trokitjes mbi një kuti që është boshe.Në formën e tij më tipike tingulli i ''kutisë'' vërehet tek emfizema pulmonare.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,tingulli i kutise ne mushkeri,mushkerite dhe tingulli i kutise,kutija,tingull i kutise 
 
Çka është tingulli i ''kutisë'' në mushkëri dhe kur vërehet ?
Tingulli i ''kutisë'' është një tingull perkutor i fortë me karakter timpanik, ai formohet në raste kur tensioni elastik i indit pulmonar është i dobësuar dhe kur indi pulmonar përmban më shumë ajër se zakonisht.Emri i këtij tingulli i ''kutisë'' rrjedhë nga fakti se perkusioni i mushkërive në këto raste jep një tingull që i ngjan tingullit të trokitjes mbi një kuti që është boshe.Në formën e tij më tipike tingulli i ''kutisë'' vërehet tek emfizema pulmonare.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,tingulli i kutise ne mushkeri,mushkerite dhe tingulli i kutise,kutija,tingull i kutise 
 

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat