Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cili është roli i pupillës ?
Cili është roli i pupillës ?
Roli i pupillës(bebzes se syrit) është që me ngushtimin ose zgjerimin e saj t'a kontrolloj sasinë e dritës e cila hyn në sy, me ngushtimin e saj rritet mprehtësia e thellësisë, me ngushtimin e saj eliminohen rrezet periferike dhe kështu e zogëlojnë aberacionin kromatik dhe sferik.
cfare funksioni ka bebeza e syrit,cili eshte funksioni i bebezes se syrit,roli apo funksioni i pupilles
Cili është roli i pupillës ?
Roli i pupillës(bebzes se syrit) është që me ngushtimin ose zgjerimin e saj t'a kontrolloj sasinë e dritës e cila hyn në sy, me ngushtimin e saj rritet mprehtësia e thellësisë, me ngushtimin e saj eliminohen rrezet periferike dhe kështu e zogëlojnë aberacionin kromatik dhe sferik.
cfare funksioni ka bebeza e syrit,cili eshte funksioni i bebezes se syrit,roli apo funksioni i pupilles

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat