Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Krushqit janë të ngrirë - (Analiza)

Krushqit janë të ngrirë - (Analiza)

Krushqit janë të ngrirë është roman i cili i  kushtohet statutit të Kosovës në Jugosllavi.

Veprimi i romanit zhvillohet në Kosovë, ku ishte vendosur shtetrrethimi si rezultat i demonstratave të mars-prillit të vitit 1981.

Autori niset nga mitologjia shqiptare për të përshkruar proceset e montuara politike, arrestimet, torturimet, burgosjet, vrasjet.

Në epiqendër është jeta e Teuta Shkrelit , mjeke kirurge në një spital të Prishtinës.

Ajo në punë ballafaqohet me një varg intrigash dhe inkriminimesh.

Ndodhet në një udhëkryq, dhe zgjedh të ndjekë rrugën e besnikërisë ndaj popullit të vet e ndaj profesionit, në vend të besnikërisë pasive ndaj shtetit.

referat,krushqit jane te ngrire,krushcit jane te ngrire,analiza,analize,veprat,referat,referate,personazhet,subjekti,rendesia,permbajtja
Krushqit janë të ngrirë - (Analiza)

Krushqit janë të ngrirë është roman i cili i  kushtohet statutit të Kosovës në Jugosllavi.

Veprimi i romanit zhvillohet në Kosovë, ku ishte vendosur shtetrrethimi si rezultat i demonstratave të mars-prillit të vitit 1981.

Autori niset nga mitologjia shqiptare për të përshkruar proceset e montuara politike, arrestimet, torturimet, burgosjet, vrasjet.

Në epiqendër është jeta e Teuta Shkrelit , mjeke kirurge në një spital të Prishtinës.

Ajo në punë ballafaqohet me një varg intrigash dhe inkriminimesh.

Ndodhet në një udhëkryq, dhe zgjedh të ndjekë rrugën e besnikërisë ndaj popullit të vet e ndaj profesionit, në vend të besnikërisë pasive ndaj shtetit.

referat,krushqit jane te ngrire,krushcit jane te ngrire,analiza,analize,veprat,referat,referate,personazhet,subjekti,rendesia,permbajtja
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi