Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është mëshira ?

1. Ndjenjë e thellë dhembshurie e keqardhjeje për një njeri të mjerë a fatkeq dhe dëshira për t'i ndihmuar atij. Ndjeu mëshirë për të.
 
2. Dëshira a prirja e dikujt, që nga dhembshuria e butësia shpirtërore përpiqet t'ia falë a t'ia zbutë fajin a gabimin një tjetri, të bëjë lëshime etj. Kërkoi mëshirë. Tregoi mëshirë për dikë. S'ka mëshirë për armikun! Ishin në mëshirën e tij.
 
3. Me parafjalën pa formon një shprehje ndajfoljore, me kuptimin «rreptë, ashpër, keqas, egërsisht, mizorisht». E rrahu pa mëshirë. Shfrytëzoheshin pa mëshirë.
* E la në mëshirë të fatit dikë a diçka e la jashtë, në rrugë të madhe; e braktisi pa treguar asnjë kujdes për të

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,meshira,meshire, meshirat, meshira

Press ENTER to look up in Wiktionary or CTRL+ENTER to look up in Wikipedia
loading...
1. Ndjenjë e thellë dhembshurie e keqardhjeje për një njeri të mjerë a fatkeq dhe dëshira për t'i ndihmuar atij. Ndjeu mëshirë për të.
 
2. Dëshira a prirja e dikujt, që nga dhembshuria e butësia shpirtërore përpiqet t'ia falë a t'ia zbutë fajin a gabimin një tjetri, të bëjë lëshime etj. Kërkoi mëshirë. Tregoi mëshirë për dikë. S'ka mëshirë për armikun! Ishin në mëshirën e tij.
 
3. Me parafjalën pa formon një shprehje ndajfoljore, me kuptimin «rreptë, ashpër, keqas, egërsisht, mizorisht». E rrahu pa mëshirë. Shfrytëzoheshin pa mëshirë.
* E la në mëshirë të fatit dikë a diçka e la jashtë, në rrugë të madhe; e braktisi pa treguar asnjë kujdes për të

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,meshira,meshire, meshirat, meshira

Press ENTER to look up in Wiktionary or CTRL+ENTER to look up in Wikipedia
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat