Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është elektroneurografia ?

Elektroneurografia është metodë e cila jep të dhëna të dobishme mbi gjendjen e fijeve të mijelinizuara motorike dhe senzorike. 

Nervi ngacmohet me rrugë elektrike dhe shkaktohet potenciali muskular apo nervor. 

Latencat e këtyre potencialeve dhe largësia e pikave stimulative, janë faktorë me ndihmën e të cilëve llogaritet shpejtësia e përçuarjes së fijeve. 

Saktësisht mund të përcaktohet shkalla e zgjerimit të dëmtimit, kurse në analizat kontrolluese përcaktohet se a përparon procesi apo tërhiqet.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin,cfare do te thote fjala,elektroneurografia,elektroneurografi,per cka sherben,te dhena,
Elektroneurografia është metodë e cila jep të dhëna të dobishme mbi gjendjen e fijeve të mijelinizuara motorike dhe senzorike. 

Nervi ngacmohet me rrugë elektrike dhe shkaktohet potenciali muskular apo nervor. 

Latencat e këtyre potencialeve dhe largësia e pikave stimulative, janë faktorë me ndihmën e të cilëve llogaritet shpejtësia e përçuarjes së fijeve. 

Saktësisht mund të përcaktohet shkalla e zgjerimit të dëmtimit, kurse në analizat kontrolluese përcaktohet se a përparon procesi apo tërhiqet.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin,cfare do te thote fjala,elektroneurografia,elektroneurografi,per cka sherben,te dhena,
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat