Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është belbëzimi ?

Belbëzimi mund të definohet si çrregullim i ritmit të të folurit.

Të folurit është i penguar me spazma tonike dhe klonike të muskulaturës, gjë që shpie deri te pengesat në të folur ose në përsëritjen e fjalëvë.

Për të penguar belbëzimin dhe për t'iu shmangur ndërrimit të fjalëve, pacienti godet me këmbë, bënë grimasë, inspiron thellë etj. 

Bëlbëzimi më shpesh shkaktohet në dekadën e I-parë dhe më shpesh te meshkujt.

Pengesat janë edhe të natyrës emotive.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,belbezimi,belbezim,belbezimet,te belbezuarit,belbzim,belbzimi

Belbëzimi mund të definohet si çrregullim i ritmit të të folurit.

Të folurit është i penguar me spazma tonike dhe klonike të muskulaturës, gjë që shpie deri te pengesat në të folur ose në përsëritjen e fjalëvë.

Për të penguar belbëzimin dhe për t'iu shmangur ndërrimit të fjalëve, pacienti godet me këmbë, bënë grimasë, inspiron thellë etj. 

Bëlbëzimi më shpesh shkaktohet në dekadën e I-parë dhe më shpesh te meshkujt.

Pengesat janë edhe të natyrës emotive.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,belbezimi,belbezim,belbezimet,te belbezuarit,belbzim,belbzimi

loading...

Related Posts :Syzat

Namazi