Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Shaka

1. Fjalë që thuhen për të qeshur e për t'u zbavitur në një rreth të njohurish, shokësh a miqsh ose që i drejtohen dikujt për ta ngacmuar pa të keq; lojë e vogël a rreng që i bëjmë dikujt për të qeshur me të, pa dashur ta fyejmë e pa ndonjë qëllim të keq. Shaka e hollë (e zgjuar). Shaka e rëndë (e trashë, e keqe). Shaka me lezet (me zarar). Shaka pa kripë (pa vend, pa zarar). E kaluan mbrëmjen me shakara. Këput shakara. Pranon
(mban, ha) shaka. E thashë me shaka. E kam pa shaka. E mori me shaka nuk e mori me gjithë mend. E
bëra për shaka.
 
2. Lojë, sjellje e lehtë e joserioze; kuptim i përciptë i gjërave dhe qëndrim jo aq i matur e i përmbajtur. Mos bëj shaka! mos bëj lodra! S`bëhet shaka (s`ka shaka) me të. Të duket shaka ty?! S`është shaka ta mbarosh atë. Nuk i thonë shaka!
 
* Bëj shaka me diçka e marr me të qeshur; tallem kot e me dëm. Shaka me thepa shih te THEP,~I.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,shaka,shakaja,shaka,hajgare
1. Fjalë që thuhen për të qeshur e për t'u zbavitur në një rreth të njohurish, shokësh a miqsh ose që i drejtohen dikujt për ta ngacmuar pa të keq; lojë e vogël a rreng që i bëjmë dikujt për të qeshur me të, pa dashur ta fyejmë e pa ndonjë qëllim të keq. Shaka e hollë (e zgjuar). Shaka e rëndë (e trashë, e keqe). Shaka me lezet (me zarar). Shaka pa kripë (pa vend, pa zarar). E kaluan mbrëmjen me shakara. Këput shakara. Pranon
(mban, ha) shaka. E thashë me shaka. E kam pa shaka. E mori me shaka nuk e mori me gjithë mend. E
bëra për shaka.
 
2. Lojë, sjellje e lehtë e joserioze; kuptim i përciptë i gjërave dhe qëndrim jo aq i matur e i përmbajtur. Mos bëj shaka! mos bëj lodra! S`bëhet shaka (s`ka shaka) me të. Të duket shaka ty?! S`është shaka ta mbarosh atë. Nuk i thonë shaka!
 
* Bëj shaka me diçka e marr me të qeshur; tallem kot e me dëm. Shaka me thepa shih te THEP,~I.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,shaka,shakaja,shaka,hajgare
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat