Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Ethja reumatikeTe disa persona pas, infeksionit (të grykës) me streptokok hemolitik të grupit A, krijohen kundër antigjeneve të tija kundërtrupa që ndërveprojnë në mënyrë të kryqëzuar me antigjenet e indit të amvisit (endokardit, miokardit, kërceve, muskujve të strijuar dhe të lëmuar si dhe membranës bazale të glomerulave), gjë që shkakton reaksion inflamator.

Përveç dhimbjes, ethes dhe simptomave të tjera akute, inflamacioni, duke formuar granuloma dëmton funksionet e nyjave; posaçërisht janë të rrezikshme dëmtimet e valvulave të zemrës për shkak të rëndësisë që kanë ato formacione në
punën e zemrës.

Autokundërtrupat mund të reagojnë edhe kundër antigjeneve në lëkurë, prandaj lind eritema ose nyjat nënlëkurore, dhe kundër antigjeneve në indin nervor, që ka si rrjedhim korenë.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,Pasyra klinike, klinika, shenjat, simptomat,karakteristikat, manifestimet,ethet reumatike,ethja reumatike,ethet reumatike
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat