Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Energjia diellore në Tokë

Energjia që rrjedh nga fuzionimi bërthamor në diell prodhon shumicen e energjisë në Tokë. 

Pasi kjo energji arrinë  në Tokë, mund të përdoret për energji elektrike dhe ngrohje. 

Energjia elektrike mund të përfitohet duke u konvertuar rrezet e diellit apo fotonet nga qelizat diellore (te quajtura fotovoltaike ), ose nëpërmjet impianteve të energjisë diellore. 

Impiantet e energjisë diellore shendrrojnë energjine diellore  në avuj në mënyrë që të gjenerojne energji  për shtëpitë dhe bizneset. 

Ngrohja nga dielli është gjithashtu një burim i dobishëm i energjisë. 

Energjia fotonike mblidhet nga  qelizat diellore dhe shendrrohet më pas ne energji per  ngrohje.

Lexo më shumë:  Si e prodhon energjinë Dielli?

Energjia që rrjedh nga fuzionimi bërthamor në diell prodhon shumicen e energjisë në Tokë. 

Pasi kjo energji arrinë  në Tokë, mund të përdoret për energji elektrike dhe ngrohje. 

Energjia elektrike mund të përfitohet duke u konvertuar rrezet e diellit apo fotonet nga qelizat diellore (te quajtura fotovoltaike ), ose nëpërmjet impianteve të energjisë diellore. 

Impiantet e energjisë diellore shendrrojnë energjine diellore  në avuj në mënyrë që të gjenerojne energji  për shtëpitë dhe bizneset. 

Ngrohja nga dielli është gjithashtu një burim i dobishëm i energjisë. 

Energjia fotonike mblidhet nga  qelizat diellore dhe shendrrohet më pas ne energji per  ngrohje.

Lexo më shumë:  Si e prodhon energjinë Dielli?

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat