Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Eliptocitoza e trashëguar

Në eliptocitozën e trashëguar, dëmtimi i paqartë molekular është përgjegjës për formë të pa rëndomtë të qelizës. 

Si shkak parësor përshkruhen shpërndarja jo e rregulltë e kolesterolit në membranë dhe shpërndarja jo e rregullt e hemoglobinës brenda qelizës. 

Patogjeneza e zbërthimit të eritrociteve në qarkullim është e njëjtë me atë në sferocitozën e lindur.
loading...
Në eliptocitozën e trashëguar, dëmtimi i paqartë molekular është përgjegjës për formë të pa rëndomtë të qelizës. 

Si shkak parësor përshkruhen shpërndarja jo e rregulltë e kolesterolit në membranë dhe shpërndarja jo e rregullt e hemoglobinës brenda qelizës. 

Patogjeneza e zbërthimit të eritrociteve në qarkullim është e njëjtë me atë në sferocitozën e lindur.
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat