Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Diskinezitë

Tek diskinezitë bëhet fjalë për hiperkinezi të induktuara nga medikamentet.
 
Shumica prej tyre shkaktohen nga bllokatorë të receptorëve dopaminergjik, më rrallë nga substancat dopaminergjike.

Tek bllokatorët e receptorëve dopaminergjik nuk bëjnë pjesë vetëm neuroleptikët, por edhe antiemetikët, medikamentet e traktit gastrointestinal, antagonistët e kalciumit dhe
antivertiginozët. 

Diskinezitë akute kanë një incidencë prej 25% dhe janë reverzibile pas përfundimit të terapisë, diskinezitë tardive shfaqen pas 6 muajve të marrjës së barnave dhe përsistojnë për minimumi 1 muaj, por zakonisht me vite.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm, shqip,eshte, quajme, kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane, te dhena per,  Neurologji, mjekesi, neurologjia, neurologji sindromet, pasqyra klinike, sindromet ne neurologji,klinika, shenjat,simptomat,karakteristikat, manifestimet,diskinezite,diskinezia,dizkinezi
Tek diskinezitë bëhet fjalë për hiperkinezi të induktuara nga medikamentet.
 
Shumica prej tyre shkaktohen nga bllokatorë të receptorëve dopaminergjik, më rrallë nga substancat dopaminergjike.

Tek bllokatorët e receptorëve dopaminergjik nuk bëjnë pjesë vetëm neuroleptikët, por edhe antiemetikët, medikamentet e traktit gastrointestinal, antagonistët e kalciumit dhe
antivertiginozët. 

Diskinezitë akute kanë një incidencë prej 25% dhe janë reverzibile pas përfundimit të terapisë, diskinezitë tardive shfaqen pas 6 muajve të marrjës së barnave dhe përsistojnë për minimumi 1 muaj, por zakonisht me vite.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm, shqip,eshte, quajme, kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane, te dhena per,  Neurologji, mjekesi, neurologjia, neurologji sindromet, pasqyra klinike, sindromet ne neurologji,klinika, shenjat,simptomat,karakteristikat, manifestimet,diskinezite,diskinezia,dizkinezi
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi