Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka janë dermadromet ?


Dermadromet janë shoqërues të sëmundjeve të lëkurës, që vihen drejtpërsëdrejti në lëkurë nga vatrat patologjike të brendshme ose kanë të bëjnë në mënyrë indirekte me to. 

Ato janë dy llojesh:

a)dermadromet direkte, ku bëjnë pjesë ekzantemat endogjene si sifilitike, tuberkulidet, mikrobitet, shenjat e pellagrës, purpurat, etj dhe

b) dermadromet indirekte, që hetohen në sëmundjet e metabolizimit, furunkullozës, ekcemës, balanitës, dhe në teleangiektazitë e qafës e të gjoksit nga ciroza.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,dermadromet,dermadroma,dermadrom
Dermadromet janë shoqërues të sëmundjeve të lëkurës, që vihen drejtpërsëdrejti në lëkurë nga vatrat patologjike të brendshme ose kanë të bëjnë në mënyrë indirekte me to. 

Ato janë dy llojesh:

a)dermadromet direkte, ku bëjnë pjesë ekzantemat endogjene si sifilitike, tuberkulidet, mikrobitet, shenjat e pellagrës, purpurat, etj dhe

b) dermadromet indirekte, që hetohen në sëmundjet e metabolizimit, furunkullozës, ekcemës, balanitës, dhe në teleangiektazitë e qafës e të gjoksit nga ciroza.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,dermadromet,dermadroma,dermadromloading...

Related Posts :Namazi

Syzat