Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është socializmi ?

1. Rend shoqëror që vendoset pas përmbysjes së borgjezisë e të klasave të tjera shfrytëzuese me anë të revolucionit proletar, që mbështetet në diktaturën e proletariatit, që ka si bazë të marrëdhënieve në prodhim pronën shoqërore mbi mjetet e prodhimit dhe që zhduk shfrytëzimin e njeriut nga njeriu, duke zbatuar parimin «nga secili sipas aftësive, secilit sipas punës»; faza e parë e komunizmit. Fitorja e socializmit. Ndërtimi i
socializmit. Baza materialo-teknike e socializmit. Ndërtimi i bazave të socializmit. Ligjet ekonomike të socializmit. Ecim në rrugën e socializmit.
 
2. Teoria për zhdukjen e kapitalizmit dhe për ndërtimin e shoqërisë socialiste. Socializmi utopik (parashkencor, paramarksist). Socializmi shkencor. Shndërrimi i socializmit nga utopia në shkencë.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,socializmi,socializem,socialzmi
 
1. Rend shoqëror që vendoset pas përmbysjes së borgjezisë e të klasave të tjera shfrytëzuese me anë të revolucionit proletar, që mbështetet në diktaturën e proletariatit, që ka si bazë të marrëdhënieve në prodhim pronën shoqërore mbi mjetet e prodhimit dhe që zhduk shfrytëzimin e njeriut nga njeriu, duke zbatuar parimin «nga secili sipas aftësive, secilit sipas punës»; faza e parë e komunizmit. Fitorja e socializmit. Ndërtimi i
socializmit. Baza materialo-teknike e socializmit. Ndërtimi i bazave të socializmit. Ligjet ekonomike të socializmit. Ecim në rrugën e socializmit.
 
2. Teoria për zhdukjen e kapitalizmit dhe për ndërtimin e shoqërisë socialiste. Socializmi utopik (parashkencor, paramarksist). Socializmi shkencor. Shndërrimi i socializmit nga utopia në shkencë.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,socializmi,socializem,socialzmi
 
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat