Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është shpejtësia e dritës dhe sa është shpejtësia e saj ?

Shpejtësia e dritës shënohet zakonisht si c, e cila është një fushat fizike e vazhdueshme. 

Vlera e saj është pikërisht 299.792.458 metra në sekondë. 

Në teorinë e relativitetit, c lidh hapësirën dhe kohën, dhe shfaqet në ekuacionin e famshëm të energjisë në mase E=mc2. 

 Shpejtësia e Dritës është shpejtësia e të gjitha grimcave dhe fushave të lidhura në vakum, dhe ajo është parashikuar nga teoria e tanishme të jetë sh.

sa eshte shpejtesia e drites,shpejtesia e drites shqip,sa eshte shpejtesia e drites,shpejtesia e drites shqip,cfare eshte shpejtesia e drites,sa eshte shpejtsia e drites
Shpejtësia e dritës shënohet zakonisht si c, e cila është një fushat fizike e vazhdueshme. 

Vlera e saj është pikërisht 299.792.458 metra në sekondë. 

Në teorinë e relativitetit, c lidh hapësirën dhe kohën, dhe shfaqet në ekuacionin e famshëm të energjisë në mase E=mc2. 

 Shpejtësia e Dritës është shpejtësia e të gjitha grimcave dhe fushave të lidhura në vakum, dhe ajo është parashikuar nga teoria e tanishme të jetë sh.

sa eshte shpejtesia e drites,shpejtesia e drites shqip,sa eshte shpejtesia e drites,shpejtesia e drites shqip,cfare eshte shpejtesia e drites,sa eshte shpejtsia e drites
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat