Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Çka është hidrosfera ? ~ Rapitful Shqip

Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Na ndiqni me email - Follow by Email - Merr njoftime për postimet e reja

Çka është hidrosfera ?

Hidrosfera është mbështjellësi ujor i Tokës.

Uji është materia më e përhapur në sipërfaqen e Tokës.

Edhe fjala hidrosferë rrjedh nga fjala greke që do të thotë mbështjellës ujor.

Sasia më e madhe e ujërave gjendet në oqeane, dete, liqene, lumenj dhe në akullnaja.

Prandaj, thuhet se mbështjellësin ujor të tokës e përbëjnë: oqeanet dhe masa tokësore e objekteve ujore(liqenet, lumenjtë dhe akullnajat).

hidrosfera shqip,mbeshtjellesi ujor, uji, perberja e hidrosferes,cfare eshte hidrosfera
       
   
Lexo edhe:
Scoop.it
  •