Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është energjia ?


1. filoz. Një nga vetitë themelore të materies, masa e përgjithshme e formave të ndryshme të lëvizjes së
materies. Teoria e energjisë. Energjia është e pashkëputur nga materia.
 
2. fiz. Aftësia që ka një trup a një lëndë për të bërë një punë të caktuar ose për të qenë burim i një force që vë në lëvizje a në veprim diçka; vetë kjo forcë e aftësi e përdorur për qëllime të ndryshme praktike. Energji elektrike. Energji mekanike (kinetike, termike, kimike). Energji bërthamore. Energji diellore (ujore). Energji e çliruar. Burim energjie. Ligji i ruajtjes dhe i shndërrimit të energjisë.
 
3. Forcë vepruese dhe këmbëngulje a vendosmëri e patundur për të bërë një punë a për t`ia arritur një qëllimi; fuqi, gjallëri. Energji fizike (shpirtërore). Energji krijuese. Energji të reja. Me energji të madhe. Energjia e masave. Derdh (shkrij) të gjitha energjitë.


energjia shqip,ceshte energjia,energjia ne shqip,cka quajme energji,cfare eshte energjia,qka eshte energjia,energjia shqip,energji shqip,energjia

1. filoz. Një nga vetitë themelore të materies, masa e përgjithshme e formave të ndryshme të lëvizjes së
materies. Teoria e energjisë. Energjia është e pashkëputur nga materia.
 
2. fiz. Aftësia që ka një trup a një lëndë për të bërë një punë të caktuar ose për të qenë burim i një force që vë në lëvizje a në veprim diçka; vetë kjo forcë e aftësi e përdorur për qëllime të ndryshme praktike. Energji elektrike. Energji mekanike (kinetike, termike, kimike). Energji bërthamore. Energji diellore (ujore). Energji e çliruar. Burim energjie. Ligji i ruajtjes dhe i shndërrimit të energjisë.
 
3. Forcë vepruese dhe këmbëngulje a vendosmëri e patundur për të bërë një punë a për t`ia arritur një qëllimi; fuqi, gjallëri. Energji fizike (shpirtërore). Energji krijuese. Energji të reja. Me energji të madhe. Energjia e masave. Derdh (shkrij) të gjitha energjitë.


energjia shqip,ceshte energjia,energjia ne shqip,cka quajme energji,cfare eshte energjia,qka eshte energjia,energjia shqip,energji shqip,energjia
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat