Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është akalazia ?

Akalazia është gjendje në të cilën sfinkteri gastro-ezofageal nuk relaksohet gjatë gëlltitjes, kështu që ezofagu humbet aftësinë për ta zhvendosur ushqimin më poshtë.

Në këto kushte, ushqimi nuk kalon në stomak dhe ezofagu distal zgjerohet shumë.

Shkaku mund të jetë:mungesa kongjenitale e neuroneve parasimpatike postganglionare të këtij segmenti ose rrjedhojë dytësore e fibrozës së ezofagut.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,akalazia,akalazi,ahaliza,ahalizite,akalazite,akalazia

Akalazia është gjendje në të cilën sfinkteri gastro-ezofageal nuk relaksohet gjatë gëlltitjes, kështu që ezofagu humbet aftësinë për ta zhvendosur ushqimin më poshtë.

Në këto kushte, ushqimi nuk kalon në stomak dhe ezofagu distal zgjerohet shumë.

Shkaku mund të jetë:mungesa kongjenitale e neuroneve parasimpatike postganglionare të këtij segmenti ose rrjedhojë dytësore e fibrozës së ezofagut.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,akalazia,akalazi,ahaliza,ahalizite,akalazite,akalazia

loading...

Related Posts :Syzat

Namazi