Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cianoza

Cianozën e shënon ngjyra kaltroshe e lëkurës dhe mukozave, për shkak të rritjes së përqëndrimit të hemoglobinës së dezoksigjenuar në enët e vogëla të gjakut. 

Rëndom paraqiten atëherë kur përqëndrimi i dezoksihemoglobinës kalon 50 g/L gjak, pa marrë parasysh se sa përqind e hemoglobinës është redukuar.
 
Kjo përqindje në anemi mund të jetë e madhe, por për shkak të përqëndrimit të gjithëmbarshëm të ulët të hemoglobinës, përqëndrimi i dezoksihemoglobinës nuk arrinë 50 g/L, andaj nuk lajmërohet cianoza.

 Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,kuptojme me fjalen,termi,paraqet,kuptimi,paraqesin,cianoza,cianoze,cianozat,cianozis,cianoz
Cianozën e shënon ngjyra kaltroshe e lëkurës dhe mukozave, për shkak të rritjes së përqëndrimit të hemoglobinës së dezoksigjenuar në enët e vogëla të gjakut. 

Rëndom paraqiten atëherë kur përqëndrimi i dezoksihemoglobinës kalon 50 g/L gjak, pa marrë parasysh se sa përqind e hemoglobinës është redukuar.
 
Kjo përqindje në anemi mund të jetë e madhe, por për shkak të përqëndrimit të gjithëmbarshëm të ulët të hemoglobinës, përqëndrimi i dezoksihemoglobinës nuk arrinë 50 g/L, andaj nuk lajmërohet cianoza.

 Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,kuptojme me fjalen,termi,paraqet,kuptimi,paraqesin,cianoza,cianoze,cianozat,cianozis,cianoz
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat