Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cianoza periferike

Cianoza periferike, zë fill për shkak të qarkullimit të ngadalësuar të gjakut nëpër lëkurë dhe mukoza. 

Gjaku më gjatë qëndron në inde, dhe liron më shumë oksigjen.
 
Cianozën periferike e shkakton vëllimi i zvogëluar minutor i zemrës në dekompenzimin kardiak dhe shoku për shkak të vazokonstrikcionit në lëkurë dhe vazokonstrikcioni në rastin e ekspozimit të të ftohtit. 

Në rastin e obstrukcionit arterial për shkak të zvogëlimit të ardhjes së gjakut, lëkura është e zbehtë dhe lehtë cianotike. 

Në rastin e obstrukcionit venoz lëkura është cianotike, sepse gjaku grumbullohet edhe në venula.

Cianoza periferike(lirimi i shtuar i oksigjenit) paraqitet:

kur është i zvogëluar vëllimi minutor i zemrës
 
tek ekspozimi ndaj të ftohtit
 
tek obstrukcioni venoz
 
tek obstrukcioni arterial

 Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,kuptojme me fjalen,termi,paraqet,kuptimi,paraqesin,cianoza periferike,cianoze periferike,cianozat periferike,kur paraqitet,ku paraqitet,ku shfaqet,kur ndodh,kur kemi,cianoza ne periferi
Cianoza periferike, zë fill për shkak të qarkullimit të ngadalësuar të gjakut nëpër lëkurë dhe mukoza. 

Gjaku më gjatë qëndron në inde, dhe liron më shumë oksigjen.
 
Cianozën periferike e shkakton vëllimi i zvogëluar minutor i zemrës në dekompenzimin kardiak dhe shoku për shkak të vazokonstrikcionit në lëkurë dhe vazokonstrikcioni në rastin e ekspozimit të të ftohtit. 

Në rastin e obstrukcionit arterial për shkak të zvogëlimit të ardhjes së gjakut, lëkura është e zbehtë dhe lehtë cianotike. 

Në rastin e obstrukcionit venoz lëkura është cianotike, sepse gjaku grumbullohet edhe në venula.

Cianoza periferike(lirimi i shtuar i oksigjenit) paraqitet:

kur është i zvogëluar vëllimi minutor i zemrës
 
tek ekspozimi ndaj të ftohtit
 
tek obstrukcioni venoz
 
tek obstrukcioni arterial

 Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,kuptojme me fjalen,termi,paraqet,kuptimi,paraqesin,cianoza periferike,cianoze periferike,cianozat periferike,kur paraqitet,ku paraqitet,ku shfaqet,kur ndodh,kur kemi,cianoza ne periferi
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat