Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Chorea Huntington

Tek Chorea Huntington bëhet fjalë për një sëmundje të trinukleotideve të trashëguar në mënyrë autosomale-dominante me defekt në kromozomin 4.
 
Diagnoza bëhet me analizë molekulo-gjenetike. Fillimi i sëmundjes është rreth moshës 40 vjeçare, sëmundja shpien brenda 10-15 viteve në vdekje.
 
Sindromës choreatike i bashkangjiten edhe një demencë progresive dhe çrregullime të sjelljës. 

CT dhe RM tregojnë atrofi të kaudatumit.
 
 Si terapi simptomatike jepen tiaprid, tetrabenazin, olanzapin dhe sulpirid.
 
Alpha-Tocopheroli dhe koenzima Q10 jepen si neuroprotektiv.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm, shqip,eshte, quajme, kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane, te dhena per,  Neurologji, mjekesi, neurologjia, neurologji sindromet, sindromet ne neurologji,shenjat,simptomat,karakteristikat,pasqyra,klinike, manifestimet,Chorea Huntington,horea huntigton,horea huntigton,horea hutington
Tek Chorea Huntington bëhet fjalë për një sëmundje të trinukleotideve të trashëguar në mënyrë autosomale-dominante me defekt në kromozomin 4.
 
Diagnoza bëhet me analizë molekulo-gjenetike. Fillimi i sëmundjes është rreth moshës 40 vjeçare, sëmundja shpien brenda 10-15 viteve në vdekje.
 
Sindromës choreatike i bashkangjiten edhe një demencë progresive dhe çrregullime të sjelljës. 

CT dhe RM tregojnë atrofi të kaudatumit.
 
 Si terapi simptomatike jepen tiaprid, tetrabenazin, olanzapin dhe sulpirid.
 
Alpha-Tocopheroli dhe koenzima Q10 jepen si neuroprotektiv.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm, shqip,eshte, quajme, kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane, te dhena per,  Neurologji, mjekesi, neurologjia, neurologji sindromet, sindromet ne neurologji,shenjat,simptomat,karakteristikat,pasqyra,klinike, manifestimet,Chorea Huntington,horea huntigton,horea huntigton,horea hutington
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi