Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Bebëza e Hutchinsonit

Bebëza e Hutchinsonit paraqitet gjatë rritjes akute të shtypjes intrakraniale.

Te këta pacientë shprehet paraliza e m.sphincter pupillae në anën e procesit patologjik.

Kjo është pasojë e kompresionit të n.III përgjatë rrugës së tij nëpër sinus cavernosus si dhe për shkak të herniacionit të lobit temporal nëpër hiatus tentori.

Në fillim bebëza është ca më e ngushtë që në vazhdim të zgjerohet dhe ta humbë reaksionin e dritës dhe akomodimit.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,bebeza e Hutchinsonit,pupilla e Hutchinsonit,bebez e Hutchinsonit,Hutchinson bebeza e Hatchinsonit

Bebëza e Hutchinsonit paraqitet gjatë rritjes akute të shtypjes intrakraniale.

Te këta pacientë shprehet paraliza e m.sphincter pupillae në anën e procesit patologjik.

Kjo është pasojë e kompresionit të n.III përgjatë rrugës së tij nëpër sinus cavernosus si dhe për shkak të herniacionit të lobit temporal nëpër hiatus tentori.

Në fillim bebëza është ca më e ngushtë që në vazhdim të zgjerohet dhe ta humbë reaksionin e dritës dhe akomodimit.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,bebeza e Hutchinsonit,pupilla e Hutchinsonit,bebez e Hutchinsonit,Hutchinson bebeza e Hatchinsonit

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat