Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Ataksia lokomotore

Ataksia është çrregullim i koordinimit të muskujve gjatë zbatimit të ndonjë veprimi motorik.

Ataksia lokomotore haset gjatë të ecurit, që është në vijë zik-zak dhe me këmbë të hapura.

Kjo ataksi ekzaminohet me sprovën gisht-hundë, thembër-gju, me kundrimin e të ecurit dhe zbatimin e levizjeve precize.

Ky çrregullim haset te dëmtimi i trurit të vogël.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,ataksia lokomotore,ataksia,ataksi
Ataksia është çrregullim i koordinimit të muskujve gjatë zbatimit të ndonjë veprimi motorik.

Ataksia lokomotore haset gjatë të ecurit, që është në vijë zik-zak dhe me këmbë të hapura.

Kjo ataksi ekzaminohet me sprovën gisht-hundë, thembër-gju, me kundrimin e të ecurit dhe zbatimin e levizjeve precize.

Ky çrregullim haset te dëmtimi i trurit të vogël.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,ataksia lokomotore,ataksia,ataksi
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat