Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Aleksia

Aleksia është humbja e aftësisë së leximit. 

Tek sindroma Dejerinë kemi alexi pa pengesa në shkrim që vjen si pasojë e pengesës në transmision në mes të korteksit të djathtë dhe të majtë asociativ, në gyrus angularis. 

Pacientët nuk dijnë të lexojnë, por dijnë të shkruajnë dhe nëse u shkruajmë shkronja në dorë ata mund ti qëllojnë. 

Shpesh shoqërohet edhe me çrregullim të dallimit të ngjyrave dhe hemianopsi homonime djathtas.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm, shqip,eshte, quajme, kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane, te dhena per,  Neurologji, mjekesi, neurologjia, neurologji sindromet, pasqyra klinike, sindromet ne neurologji,klinika, shenjat,simptomat,karakteristikat, manifestimet,aleksia,alexia,aleksi,aleksia
Aleksia është humbja e aftësisë së leximit. 

Tek sindroma Dejerinë kemi alexi pa pengesa në shkrim që vjen si pasojë e pengesës në transmision në mes të korteksit të djathtë dhe të majtë asociativ, në gyrus angularis. 

Pacientët nuk dijnë të lexojnë, por dijnë të shkruajnë dhe nëse u shkruajmë shkronja në dorë ata mund ti qëllojnë. 

Shpesh shoqërohet edhe me çrregullim të dallimit të ngjyrave dhe hemianopsi homonime djathtas.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm, shqip,eshte, quajme, kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane, te dhena per,  Neurologji, mjekesi, neurologjia, neurologji sindromet, pasqyra klinike, sindromet ne neurologji,klinika, shenjat,simptomat,karakteristikat, manifestimet,aleksia,alexia,aleksi,aleksia
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat