Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Akantocitoza e lindur

Akantocitoza e lindur karakterizohet me mungesën e lindur të apolipoproteinës B, përbërësit të domosdoshëm të hilomikroneve, LDL dhe VLDL. 

Patogjeneza e formës jo të rregullt dhe vetive të tjera biofizike nuk është endogjene, eritrocitare, por me gjasë është pasojë e abetalipoproteinemisë dhe metabolizmit patologjik të kolesterolit dhe fosfolipideve.
Akantocitoza e lindur karakterizohet me mungesën e lindur të apolipoproteinës B, përbërësit të domosdoshëm të hilomikroneve, LDL dhe VLDL. 

Patogjeneza e formës jo të rregullt dhe vetive të tjera biofizike nuk është endogjene, eritrocitare, por me gjasë është pasojë e abetalipoproteinemisë dhe metabolizmit patologjik të kolesterolit dhe fosfolipideve.
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat