Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Proteinat

Proteinat gjenden në mishin e peshkut, ve, perime bishtajore, kokërra dhe thjerrëza të sojës dhe protenia perimore

Proteinat nevoiten për rritjen e fëmiut, mbrojtje dhe shërim të plagëve


Për të rritur të shëndoshë 0.75g/kg për 24 orë në përgjithësi konsiderohet e pranueshme


Kërkesa rritet gjatë shtatëzanisë dhe ushqimit me gji


E rëndësishme për rritjen e fëmiut


Proteinat e përbëhen nga 20 aminacide të ndryshme si vijonë:

 

Esencialet, nuk mund të sintetizohen nga trupi
• Gjysëm esenciale të furnizuara nga metabolizmi i një amino acidi të veqant kur konsumohet në sasi adekuate
 

Jo esenciale të sintetizuara nga karboni dhe burime tjera në trup
Proteinat gjenden në mishin e peshkut, ve, perime bishtajore, kokërra dhe thjerrëza të sojës dhe protenia perimore

Proteinat nevoiten për rritjen e fëmiut, mbrojtje dhe shërim të plagëve


Për të rritur të shëndoshë 0.75g/kg për 24 orë në përgjithësi konsiderohet e pranueshme


Kërkesa rritet gjatë shtatëzanisë dhe ushqimit me gji


E rëndësishme për rritjen e fëmiut


Proteinat e përbëhen nga 20 aminacide të ndryshme si vijonë:

 

Esencialet, nuk mund të sintetizohen nga trupi
• Gjysëm esenciale të furnizuara nga metabolizmi i një amino acidi të veqant kur konsumohet në sasi adekuate
 

Jo esenciale të sintetizuara nga karboni dhe burime tjera në trup
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat