Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Zhan Batist Molier - MOLIERI (1622-1673)

Është komediografi më i madh francez. 

Në moshën 20-vjeçare doli në skenë dhe u çmua si aktor komik.

Më 1643 formoi teatrin e vet "Molier", në skenën e të cilit u luajtën me sukses komedi dhe tragjedi të ndryshme.


Ka shkruar shumë komedi, nga të cilat më të njohura janë: "Tartufi", "Mizatropi", "Koprraci", "Don Zhuani", "Borgjezi xhentëlmen apo Borgjezi fisnik", "I ligu për mend" e të tjera.

Veprat e Molierit kanë rëndësi mjaft të madhe si për letërsinë franceze ashtu edhe për letërsinë botërore.

Është përkthyer në shumë gjuhë të botës.


 Në letërsinë shqiptare është imituar nga Çajupi, Fishta e shkrimtarë të tjerë komedish.

veprat e molierit, veprat e molierit, biografia e Molierit,Molieri Biografia
Është komediografi më i madh francez. 

Në moshën 20-vjeçare doli në skenë dhe u çmua si aktor komik.

Më 1643 formoi teatrin e vet "Molier", në skenën e të cilit u luajtën me sukses komedi dhe tragjedi të ndryshme.


Ka shkruar shumë komedi, nga të cilat më të njohura janë: "Tartufi", "Mizatropi", "Koprraci", "Don Zhuani", "Borgjezi xhentëlmen apo Borgjezi fisnik", "I ligu për mend" e të tjera.

Veprat e Molierit kanë rëndësi mjaft të madhe si për letërsinë franceze ashtu edhe për letërsinë botërore.

Është përkthyer në shumë gjuhë të botës.


 Në letërsinë shqiptare është imituar nga Çajupi, Fishta e shkrimtarë të tjerë komedish.

veprat e molierit, veprat e molierit, biografia e Molierit,Molieri Biografia
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat