Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Si të shkruajmë një tregim ?


Përpara se të filloni të shkruani një tregim, duhet të përcaktoni ngjarjen më të rëndësishme që do të tregoni.

Hyrja e tregimit duhet të jetë e përshtatshme, me fakte dhe hollësi që lidhen me vazhdimin dhe me fundin e ngjarjeve.

Përpiquni që, me fjalët tuaja, të bëni një paraqitje të plotë dhe të saktë të saj.

Jepni të dhënat ose faktet e nevojshme në mënyrë që lexuesi të krijojë një ide të qartë për atë që ka ndodhur.

Duhet pasur kujdes për ta mbajtur të gjallë kureshtjen e lexuesit për tregimin, disa të dhëna duhet të mos i tregojmë.

Tregimi është një tërësi ku tri pjesët e tij janë të lidhura njëra me tjetrën.

Gjuha e tregimit duhet të jetë e zgjedhur, e saktë dhe tërheqëse. 


si ta shkruajme nje tregim, qysh me shkru nje tregim, si ta shkruaj nje tregim, shkruaj nje tregim shqip, shkruaj tregimin mesim

Përpara se të filloni të shkruani një tregim, duhet të përcaktoni ngjarjen më të rëndësishme që do të tregoni.

Hyrja e tregimit duhet të jetë e përshtatshme, me fakte dhe hollësi që lidhen me vazhdimin dhe me fundin e ngjarjeve.

Përpiquni që, me fjalët tuaja, të bëni një paraqitje të plotë dhe të saktë të saj.

Jepni të dhënat ose faktet e nevojshme në mënyrë që lexuesi të krijojë një ide të qartë për atë që ka ndodhur.

Duhet pasur kujdes për ta mbajtur të gjallë kureshtjen e lexuesit për tregimin, disa të dhëna duhet të mos i tregojmë.

Tregimi është një tërësi ku tri pjesët e tij janë të lidhura njëra me tjetrën.

Gjuha e tregimit duhet të jetë e zgjedhur, e saktë dhe tërheqëse. 


si ta shkruajme nje tregim, qysh me shkru nje tregim, si ta shkruaj nje tregim, shkruaj nje tregim shqip, shkruaj tregimin mesim
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat