Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Si shkruhen datat ?


Nga Drejtshkrimi i gjuhës shqipe po japim rregullat e shkrimit të datave:
 
Kur në datat e plota muaji shkruhet me shifra (arabe ose romake), pas shënimit të datës dhe të muajit vihet një pikë:
 
20.VII.1973 ose 20.7.1973 (dhe jo 20/7/1973 ose 20-VII-1973) etj.
 
Kur në datat e plota muaji shkruhet me shkronja, nuk vihet asnjë shenjë midis ditës, muajit dhe vitit: 23 janar 1943, 4 mars 1973 etj.
 
Në shkrimin e datave, pas emrit të vendit vihet presje dhe para shifrës që shënon datën, në shkresat zyrtare, vihet parafjala më: Tiranë, më 19.II.1948; Shkodër, më 5 tetor 1972 etj.
 
Parafjala më shkruhet kurdoherë para datave, kur ato përdoren si plotës kohe brenda një fjalie: Kongresi u hap të hënën, më 20.XI.1972; Mbledhja bëhet të shtunën, më 1 shtator 1973 etj.

datat drejtshkrimi,drejtshkrimi i datave,datat drejtshkrim,si shkruhet data shqip,si behet drejtshkrimi i datave, datat drejtshkrimi

Nga Drejtshkrimi i gjuhës shqipe po japim rregullat e shkrimit të datave:
 
Kur në datat e plota muaji shkruhet me shifra (arabe ose romake), pas shënimit të datës dhe të muajit vihet një pikë:
 
20.VII.1973 ose 20.7.1973 (dhe jo 20/7/1973 ose 20-VII-1973) etj.
 
Kur në datat e plota muaji shkruhet me shkronja, nuk vihet asnjë shenjë midis ditës, muajit dhe vitit: 23 janar 1943, 4 mars 1973 etj.
 
Në shkrimin e datave, pas emrit të vendit vihet presje dhe para shifrës që shënon datën, në shkresat zyrtare, vihet parafjala më: Tiranë, më 19.II.1948; Shkodër, më 5 tetor 1972 etj.
 
Parafjala më shkruhet kurdoherë para datave, kur ato përdoren si plotës kohe brenda një fjalie: Kongresi u hap të hënën, më 20.XI.1972; Mbledhja bëhet të shtunën, më 1 shtator 1973 etj.

datat drejtshkrimi,drejtshkrimi i datave,datat drejtshkrim,si shkruhet data shqip,si behet drejtshkrimi i datave, datat drejtshkrimi
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat