Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Frank Bardhi-Biografia dhe veprat

Lindi:1606, Kallmet të Zadrimës,
 
Familja: e shquar e Bardhajve,
 
Shkollimi: mësimet e para në familje, 1628 në Loreto, 1633 në kolegjin e propagandës Fide të Romës. 1635 kreu studimet.
 
Aktivitetet:
 
1636 ipeshkv në Sapë e Sardë,
 
1642 kërkoi të mbahet gjyq për vrasjen e Budit, u dëshpërua nga vendimi I gjyqit.
 
Është shkenctari i mirëfilltë i shek. VII.
 
Vdiq:1643.


 Krijimtari letrare:

1. Dictionarium latino-epiroticum (fjalor latinisht-shqip), Romë 1635;
 
2. Gjergj Kastrioti Venedik 1636
Frank Bardhi Biografia,biografia e Frank bardhit,veprat e Frank Bardhit
Lindi:1606, Kallmet të Zadrimës,
 
Familja: e shquar e Bardhajve,
 
Shkollimi: mësimet e para në familje, 1628 në Loreto, 1633 në kolegjin e propagandës Fide të Romës. 1635 kreu studimet.
 
Aktivitetet:
 
1636 ipeshkv në Sapë e Sardë,
 
1642 kërkoi të mbahet gjyq për vrasjen e Budit, u dëshpërua nga vendimi I gjyqit.
 
Është shkenctari i mirëfilltë i shek. VII.
 
Vdiq:1643.


 Krijimtari letrare:

1. Dictionarium latino-epiroticum (fjalor latinisht-shqip), Romë 1635;
 
2. Gjergj Kastrioti Venedik 1636
Frank Bardhi Biografia,biografia e Frank bardhit,veprat e Frank Bardhit
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat