Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka janë emrat përmbledhës dhe të lëndës ?


Emrat përmbledhës janë emrat që shënojnë një grup personash ose sende të një lloji: bota, vegjëlia, rinia, pleqëria, njerëzimi etj.
 

 Emrat e lëndës janë emrat që emërtojnë një lëndë homogjene që nuk mund të numërohet. Ata emërtojnë prodhime ushqimore, kultura bujqësore, prodhime kimike etj: gjalpë, qumësht, kos, grurë, najlon etj.

cka jane emrat permbledhes,cfare jane emrat permbledhes,emrat permbledhes shqip,emrat e lendes shqip,cka jane emrat e lendes,lenda emrat 

Emrat përmbledhës janë emrat që shënojnë një grup personash ose sende të një lloji: bota, vegjëlia, rinia, pleqëria, njerëzimi etj.
 

 Emrat e lëndës janë emrat që emërtojnë një lëndë homogjene që nuk mund të numërohet. Ata emërtojnë prodhime ushqimore, kultura bujqësore, prodhime kimike etj: gjalpë, qumësht, kos, grurë, najlon etj.

cka jane emrat permbledhes,cfare jane emrat permbledhes,emrat permbledhes shqip,emrat e lendes shqip,cka jane emrat e lendes,lenda emrat 
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat