Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është episodi maniakal ?

Episodi maniakal është humor i lartё patologjik, irritues, që zgjat të paktёn 1 javë, me tre ose me shumё prej simptomave të mёposhtme si: vetëvlerësim i tepruar ose madhështi, pakësim i nevojës për gjumë, të folur i shpërqendruar, fluturim i ideve, përshtypje subjektive, se mendimet janë në garë me njeri-tjetrin, eksitim psikomotor, shpenzime të kota, sjellje seksuale të pakontrolluara etj. 

Shkakton dëmtime të rëndësishme të funksionimit personal, profesional dhe shoqëror. 

Përbën karakteristikën bazë të simptomave të çrregullimit bipolar.

cka eshte episodi maniakal,episodi maniak,episodet maniake,episodi maniakal shqip,mania shqip,mani shqip
Episodi maniakal është humor i lartё patologjik, irritues, që zgjat të paktёn 1 javë, me tre ose me shumё prej simptomave të mёposhtme si: vetëvlerësim i tepruar ose madhështi, pakësim i nevojës për gjumë, të folur i shpërqendruar, fluturim i ideve, përshtypje subjektive, se mendimet janë në garë me njeri-tjetrin, eksitim psikomotor, shpenzime të kota, sjellje seksuale të pakontrolluara etj. 

Shkakton dëmtime të rëndësishme të funksionimit personal, profesional dhe shoqëror. 

Përbën karakteristikën bazë të simptomave të çrregullimit bipolar.

cka eshte episodi maniakal,episodi maniak,episodet maniake,episodi maniakal shqip,mania shqip,mani shqip
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi