Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Buhariu biografia dhe veprat


Buhariu: (Muhamed ibn Ism­ail ibn Ibrahim ibn Al-Mugire ibn Barizbah). 

U lind më 194/810-256/830) në Buharis­tan. 

Kon­si­derohet dijetari më i njohur në mbledhjen, vlerë­si­m­in dhe sistemimin e hadi­th­eve të Muh­a­medit a.s. Sahihu i tij, për të cilin punoi 16 vjet, përmban 7.397 transmetime. 

Ka shkruar edhe disa vepra të tjera.

biografia,Buhariu shqip,Buhariu,Buhariu biografia dhe veprat

Buhariu: (Muhamed ibn Ism­ail ibn Ibrahim ibn Al-Mugire ibn Barizbah). 

U lind më 194/810-256/830) në Buharis­tan. 

Kon­si­derohet dijetari më i njohur në mbledhjen, vlerë­si­m­in dhe sistemimin e hadi­th­eve të Muh­a­medit a.s. Sahihu i tij, për të cilin punoi 16 vjet, përmban 7.397 transmetime. 

Ka shkruar edhe disa vepra të tjera.

biografia,Buhariu shqip,Buhariu,Buhariu biografia dhe veprat
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat