Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Benzodiazepinat

Benzodiazepinat janë barna, që i përkasin një grupi komponimesh kimike me strukturë të ngjajshme molekulare dhe me efekte farmakologjike të ngjashme.

Benzodiazepinat përdoren si trajtim afatshkurtër për ankthin, si sedative (qetësues) të përgjithshëm, si hipnotikë për gjumë, si relaksues të tensionit muskular dhe disa nga benzodiazepinat për efektet e tyre si antikonvulantë. 

cka jane bezodiazepinat shqip,cjane bezodiazepina shqip,benzodiazepinat shqip,cjane benzodiazepinat,benzodiazepina,qka jane benzodiazepinat,
Benzodiazepinat janë barna, që i përkasin një grupi komponimesh kimike me strukturë të ngjajshme molekulare dhe me efekte farmakologjike të ngjashme.

Benzodiazepinat përdoren si trajtim afatshkurtër për ankthin, si sedative (qetësues) të përgjithshëm, si hipnotikë për gjumë, si relaksues të tensionit muskular dhe disa nga benzodiazepinat për efektet e tyre si antikonvulantë. 

cka jane bezodiazepinat shqip,cjane bezodiazepina shqip,benzodiazepinat shqip,cjane benzodiazepinat,benzodiazepina,qka jane benzodiazepinat,
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi