Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Maçoku poezi nga Sadri A. Kelmendi

Maçoku poezi nga Sadri A. Kelmendi

Maçok bardhoshi
Ky bukurosh
Është kërcimtar
Dhe valltar.
Kur del në lëndinë
Qiellin e mbërrin
Pastaj mbi kurriz të miut
Vallen fillon.

Kur mërzitet
I thotë maces Dile
Zonjushë, mjaft bëre hile!
Bardhoshi nazeli
Vetëm “Parizier”
Ha në shtëpi
Dhe me urtësi
I futet gjyshit në gji.
Maçoku poezi nga Sadri A. Kelmendi

Maçok bardhoshi
Ky bukurosh
Është kërcimtar
Dhe valltar.
Kur del në lëndinë
Qiellin e mbërrin
Pastaj mbi kurriz të miut
Vallen fillon.

Kur mërzitet
I thotë maces Dile
Zonjushë, mjaft bëre hile!
Bardhoshi nazeli
Vetëm “Parizier”
Ha në shtëpi
Dhe me urtësi
I futet gjyshit në gji.
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat