Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Fakte për Duhanin

Fakte për Duhanin

Perveq fakteve te demit te shkaktuar nga pirja e duhanit ajo mbetet shkaku kryesor i vdekejs se njerezve p.sh.vdesin me teper amerikan se sa vdesin ne trafikun toksor dhe ajror , nga AIDS ,nga doza e tepruar te kokaines dhe heroines dhe vrasjet te nderthurura.

Pirja e duhanit mbyt rreth 400.000 meshkuj dhe femra ne cdo vit.

Ne cdo te pesten vdekje eshte e lidhur me duhanin dhe mesatarisht piresit e duhanit vdesin 10-13 vjet me heret se sa ata qe nuk e pijne duhan.

Problemi per te larguar pirjen e duhanit eshte permbatja e nje substance narkotike : nikotinen nje substance kimike adiktive (qe shkakton varesi ) e cila arrin ne tru per me pak se 19 sekonda dhe jep efekte ne te gjithe trupin

Nikotina eshte alkoloid helmues me ere te keqe qe gjendet ne gjethet e duhanit dhe qe vepron si ngacmues ne sistemin nervor. Cilesohet si substance pergjegjese ndaj cigares.

Nikotina eshte nder alkoloidet kryesore e cila gjendet ne gjethe dhe rrenjet e duhanit.

Ne gjethe te thara te duhanit gjenden 4-5% nikotine.

Ajo nuk gjendet e lire por e kombinuar me acidin citrik dhe ate malik.

Nikotina eshte leng vajor, ka arome duhani, ne uje tretet mire.

Perdoret ne mjekesi dhe veterinari.

Ne sasi te vogel , nikotina sherben si stimuluese e frymemarrjes , ndersa ne sasi me te medha rreth 40 mg. shkakton paralizen e frymemarrjes dhe vdekjen .

Ne veterinari sherben si insektmbytes, per semundje parazitore te lekures.

Ne industri kimike sherben si mjet per perfitimin e acidit nikotik dhe te amidit te tij, te cilat jane vitamina te rendesishme te kompleksit te vitaminave B.


fakte per duhanin, duhani fakte, fakte rreth duhanit, duhanpirja fakte, fakte rreth konsumimit te duhanit, duhani dhe vdekja, te dhena rreth duhanit, shkrime per duhanin, te dhena per duhanin, roli i nikotines, nikotina dhe roli i saj, roli i nikotines
Fakte për Duhanin

Perveq fakteve te demit te shkaktuar nga pirja e duhanit ajo mbetet shkaku kryesor i vdekejs se njerezve p.sh.vdesin me teper amerikan se sa vdesin ne trafikun toksor dhe ajror , nga AIDS ,nga doza e tepruar te kokaines dhe heroines dhe vrasjet te nderthurura.

Pirja e duhanit mbyt rreth 400.000 meshkuj dhe femra ne cdo vit.

Ne cdo te pesten vdekje eshte e lidhur me duhanin dhe mesatarisht piresit e duhanit vdesin 10-13 vjet me heret se sa ata qe nuk e pijne duhan.

Problemi per te larguar pirjen e duhanit eshte permbatja e nje substance narkotike : nikotinen nje substance kimike adiktive (qe shkakton varesi ) e cila arrin ne tru per me pak se 19 sekonda dhe jep efekte ne te gjithe trupin

Nikotina eshte alkoloid helmues me ere te keqe qe gjendet ne gjethet e duhanit dhe qe vepron si ngacmues ne sistemin nervor. Cilesohet si substance pergjegjese ndaj cigares.

Nikotina eshte nder alkoloidet kryesore e cila gjendet ne gjethe dhe rrenjet e duhanit.

Ne gjethe te thara te duhanit gjenden 4-5% nikotine.

Ajo nuk gjendet e lire por e kombinuar me acidin citrik dhe ate malik.

Nikotina eshte leng vajor, ka arome duhani, ne uje tretet mire.

Perdoret ne mjekesi dhe veterinari.

Ne sasi te vogel , nikotina sherben si stimuluese e frymemarrjes , ndersa ne sasi me te medha rreth 40 mg. shkakton paralizen e frymemarrjes dhe vdekjen .

Ne veterinari sherben si insektmbytes, per semundje parazitore te lekures.

Ne industri kimike sherben si mjet per perfitimin e acidit nikotik dhe te amidit te tij, te cilat jane vitamina te rendesishme te kompleksit te vitaminave B.


fakte per duhanin, duhani fakte, fakte rreth duhanit, duhanpirja fakte, fakte rreth konsumimit te duhanit, duhani dhe vdekja, te dhena rreth duhanit, shkrime per duhanin, te dhena per duhanin, roli i nikotines, nikotina dhe roli i saj, roli i nikotines
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat