Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Si bëhet klasifikimi i zanoreve në gjuhën shqipe ?

Si bëhet klasifikimi i zanoreve në gjuhën shqipe ?

 

Zanoret e gjuhës shqipe  janë  7   ato janë : a, e, ë, i, o, u, y  të cilat klasifikohen: 


Sipas vendit të ngritjes së gjuhës drejt qiellzës: të përparme, qendrore dhe të prapme;

Sipas shkallës së ngritjes së gjuhës drejt qiellzës: të hapura, gjysmë të hapura dhe të mbyllura;

Sipas pjesëmarrjes ose jo të buzëve: të buzorëzuara dhe të pabuzorëzuara.


klasifikimi i zanoreve te gjuhes shqipe, gjuha shqipe zanoret, si ndahen zanoret, fonema zanore shqip, zanore shqip, klasifikimi i zanoreve shqipe, gjuha shqipe zanoret, si ndahet zanoret shqipe, si klasifikohen zanoret e gjuhe shqipe, shkronjat shqipe,
Si bëhet klasifikimi i zanoreve në gjuhën shqipe ?

 

Zanoret e gjuhës shqipe  janë  7   ato janë : a, e, ë, i, o, u, y  të cilat klasifikohen: 


Sipas vendit të ngritjes së gjuhës drejt qiellzës: të përparme, qendrore dhe të prapme;

Sipas shkallës së ngritjes së gjuhës drejt qiellzës: të hapura, gjysmë të hapura dhe të mbyllura;

Sipas pjesëmarrjes ose jo të buzëve: të buzorëzuara dhe të pabuzorëzuara.


klasifikimi i zanoreve te gjuhes shqipe, gjuha shqipe zanoret, si ndahen zanoret, fonema zanore shqip, zanore shqip, klasifikimi i zanoreve shqipe, gjuha shqipe zanoret, si ndahet zanoret shqipe, si klasifikohen zanoret e gjuhe shqipe, shkronjat shqipe,
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat