Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Shqipëri, o jetëgjatë! - Naim Frashëri ~ Rapitful Shqip

Shqipëri, o jetëgjatë! - Naim Frashëri

Shqipëri, o jetëgjatë! - Naim Frashëri

Shqipëri, o jetëgjatë,
ty të kemi mëmë e atë
dhe për ty do të luftojmë
gjersa të të trashëgojmë.
Për ty të gjithë, ditë dhe natë,
mendohemi gjerë e gjatë,
ti kurrë s´prishesh, s´shkretohesh,
as drobitesh, as rrëgjohesh,
më ke gjithë bukuritë
e tëtëra mirësitë,
ke fusha me lule shumë.
lumenj të mëdhenj pa gjumë,
male të lart' e të veshura,
buzën e detit të qeshur,
Mëje dritëz në dritë
me të gjitha mirësitë.
...................................
Shqipëri, të qofsha falë,
të kam mëmë e më ke djalë.
  •