Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Gjuha Shqipe - Naim Frashëri

Gjuha Shqipe - Naim Frashëri

Vëllezër shqiptarë,
Qasuni. Më dëgjoni,
Sa të mundni më parë,
Gjuhën tuaj mës
Pa shihni sa është e mirë!
S'u vjen mall e dëshirë?
Vëllezër shqiptarë,
Qasuni. Më dëgjoni,
Sa të mundni më parë,
Gjuhën tuaj mësoni!
Pa shihni sa është e mirë!
S'u vjen mall e dëshirë?
Gra, burra, djem e vasha,
E ju pleqt e uruar,
Mos rrini pa mësuar,
Kjo do të na nderojë,
E do të na bashkojë.
Këtë gjuhë, që flasim,
Këtë zë të këndojmë,
Gjënë tënë të qasim.
Ju shkëmbenj e ju male
Ju brinja e bregore,
Dhe ju lumenj ngadale,
Ju fusha gjelbërore
Shqip të flisni përherë
Thjesht' e të papërzjerë!
Edhe bilbili vetë
Këtë gjuhë të ketë!
Gjuha Shqipe - Naim Frashëri

Vëllezër shqiptarë,
Qasuni. Më dëgjoni,
Sa të mundni më parë,
Gjuhën tuaj mës
Pa shihni sa është e mirë!
S'u vjen mall e dëshirë?
Vëllezër shqiptarë,
Qasuni. Më dëgjoni,
Sa të mundni më parë,
Gjuhën tuaj mësoni!
Pa shihni sa është e mirë!
S'u vjen mall e dëshirë?
Gra, burra, djem e vasha,
E ju pleqt e uruar,
Mos rrini pa mësuar,
Kjo do të na nderojë,
E do të na bashkojë.
Këtë gjuhë, që flasim,
Këtë zë të këndojmë,
Gjënë tënë të qasim.
Ju shkëmbenj e ju male
Ju brinja e bregore,
Dhe ju lumenj ngadale,
Ju fusha gjelbërore
Shqip të flisni përherë
Thjesht' e të papërzjerë!
Edhe bilbili vetë
Këtë gjuhë të ketë!
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat