Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është sindromi Di George dhe si manifestohet?

Çka është sindromi Di George dhe si manifestohet?

Sindromi Di George është pasojë e çrregullimit të zhvillimit të timusit i cili është hipoplastik dhe gjendet në vend atipik ose nuk është fare (aplazia).

Duke qenë se timusi krijohet nga e njëjta bazë (harku i 3. dhe i 4. brakial) nga krijohen gjëndrat paratiroide dhe enët e mëdha të gjakut, te të porsalindurit me tetani a me ves të zemrës duhet dyshuar në sindromin Di George.

Koncentrimi i imunoglobulinave në gjak rendom është normal ose mungojnë IgA dhe IgE.

Numri i limfociteve mund të jetë normal, mirëpo ato janë kryesisht limfocite B, dhe ka pak ose aspak limfocite T, prandaj imuniteti qelizor është i dobët dhe fëmijët vuajnë nga infeksionet mykotike e virale.

cka eshte sindromi Di George,sindromi Di George,  Di George syndrom, qka osht sindromi Di George, cfare eshte sindromi Di George, ceshte sindromi Di George
Çka është sindromi Di George dhe si manifestohet?

Sindromi Di George është pasojë e çrregullimit të zhvillimit të timusit i cili është hipoplastik dhe gjendet në vend atipik ose nuk është fare (aplazia).

Duke qenë se timusi krijohet nga e njëjta bazë (harku i 3. dhe i 4. brakial) nga krijohen gjëndrat paratiroide dhe enët e mëdha të gjakut, te të porsalindurit me tetani a me ves të zemrës duhet dyshuar në sindromin Di George.

Koncentrimi i imunoglobulinave në gjak rendom është normal ose mungojnë IgA dhe IgE.

Numri i limfociteve mund të jetë normal, mirëpo ato janë kryesisht limfocite B, dhe ka pak ose aspak limfocite T, prandaj imuniteti qelizor është i dobët dhe fëmijët vuajnë nga infeksionet mykotike e virale.

cka eshte sindromi Di George,sindromi Di George,  Di George syndrom, qka osht sindromi Di George, cfare eshte sindromi Di George, ceshte sindromi Di George
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat