Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është personifikimi ?

Çka është personifikimi ?

Personifikimi vjen nga latinishtja persona = person.

Personifikimi eshte figure stilistike,me anen e te ciles sendit (ose kafshes) i vishen tiparet e njeriut,gjerat pa shpirt e pa vetedije paraqiten sikur mendojne,veprojne e flasin si njerez.

Shembull :


Valet me brigje

bajne kuvendime.

(Llazar Siliqi - Mesuesi)


Ne kete rast perdoret personifikimi,sepse elementet materiale,
valet dhe brigjet , paraqiten si qenie te gjalla e me vetedije dhe qe mund te shkembejne mendime.

Pervec personifikimit te mirefillte kemi edhe nje lloj tjeter qe quhet
prozopope. Prozopopeja ben qe te flasin vetat qe mungojne, evokon te vdekurit , u jep atyre jete, levizje dhe te folur.

cka eshte personifikimi, cfare eshte personifikimi, cka eshte fjala personifikim, qka eshte personifikimi, personifikimi figure letrare, figura letrare e personifikimit, ceshte personifikimi, c'eshte personifikimi
loading...
Çka është personifikimi ?

Personifikimi vjen nga latinishtja persona = person.

Personifikimi eshte figure stilistike,me anen e te ciles sendit (ose kafshes) i vishen tiparet e njeriut,gjerat pa shpirt e pa vetedije paraqiten sikur mendojne,veprojne e flasin si njerez.

Shembull :


Valet me brigje

bajne kuvendime.

(Llazar Siliqi - Mesuesi)


Ne kete rast perdoret personifikimi,sepse elementet materiale,
valet dhe brigjet , paraqiten si qenie te gjalla e me vetedije dhe qe mund te shkembejne mendime.

Pervec personifikimit te mirefillte kemi edhe nje lloj tjeter qe quhet
prozopope. Prozopopeja ben qe te flasin vetat qe mungojne, evokon te vdekurit , u jep atyre jete, levizje dhe te folur.

cka eshte personifikimi, cfare eshte personifikimi, cka eshte fjala personifikim, qka eshte personifikimi, personifikimi figure letrare, figura letrare e personifikimit, ceshte personifikimi, c'eshte personifikimi
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat