Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është fjalia dhe cilët/cilat janë përbërësit e saj ?

Çka është fjalia dhe cilët/cilat janë përbërësit e saj ?


Fjalia është një grup fjalësh të lidhura në mes vete sipas kuptimit dhe rregullave gramatikore të gjuhës. 


Fjalia kumton diçka. 

Në gjuhën e folur fjalitë karakterizohen nga një intonacion ose vijë melodike e veçantë (zbritëse, ngjitëse etj.). 

Në gjuhën e shkruar ato përcaktohen nga shenjat e pikësimit (pikë, pikëpyetje, pikëpresje, pikëçuditje).
 

Një fjali mund të jetë e thjeshtë ose e përbërë. 

Fjalia është e thjeshtë kur ka vetëm një folje. 

Fjalia është e përbërë kur ka më shumë se një folje. 

cka eshte fjalia, ceshte fjalia, cfare eshte fjalia, fjalia shqip, cka eshte fjalia e thjeshte, cka eshte fjalia e perbere, cfare eshte fjalia e thjeshte, cfare eshte fjalia e perbere, cfare kuptimi ka fjalia e thjeshte, cka eshte fjali e perbere, cilet jane perbersit e fjalise, fjalia definicioni shqip, fjalia gramatike shqip, fjali shqip, kuptimi i fjalise shqip, 
Çka është fjalia dhe cilët/cilat janë përbërësit e saj ?


Fjalia është një grup fjalësh të lidhura në mes vete sipas kuptimit dhe rregullave gramatikore të gjuhës. 


Fjalia kumton diçka. 

Në gjuhën e folur fjalitë karakterizohen nga një intonacion ose vijë melodike e veçantë (zbritëse, ngjitëse etj.). 

Në gjuhën e shkruar ato përcaktohen nga shenjat e pikësimit (pikë, pikëpyetje, pikëpresje, pikëçuditje).
 

Një fjali mund të jetë e thjeshtë ose e përbërë. 

Fjalia është e thjeshtë kur ka vetëm një folje. 

Fjalia është e përbërë kur ka më shumë se një folje. 

cka eshte fjalia, ceshte fjalia, cfare eshte fjalia, fjalia shqip, cka eshte fjalia e thjeshte, cka eshte fjalia e perbere, cfare eshte fjalia e thjeshte, cfare eshte fjalia e perbere, cfare kuptimi ka fjalia e thjeshte, cka eshte fjali e perbere, cilet jane perbersit e fjalise, fjalia definicioni shqip, fjalia gramatike shqip, fjali shqip, kuptimi i fjalise shqip, 
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat