Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është emri i përgjithshëm dhe emri i përveçëm ?

Çka është emri i përgjithshëm dhe emri i përveçëm ?

Emri i përgjithshëm emërton frymorë ose sende apo ide të përgjithësuara si psh:shpata,shqiptari, zog, leqe, trima, rreze, prind etj.

Emri i përgjithshëm mund të shkruhet me shkronjë të madhe vetëm në fillim të fjalisë.

Emri i përveçëm emërton një frymor, një send të veçuar. 

Emri i përveçëm shkruhet gjithnjë më shkronjë të madhe psh: Shqipëri ,Tivar , Prevezë, Prishtinë,Tiranë, Kosovë, Amerikë,Durrës, Shkup etj.

ceshte emri i pergjithshem, qka osht emri i pergjithshem, c'eshte emri i perveqem, ceshte ermi i pervecem, qka eshte emri i pergjithshem, emer i pervecem, shembuj emra te pervecem, shembuj emra te pergjithshem,cfare eshte emri i pervecem,cfare eshte emri i pergjitshem,  
Çka është emri i përgjithshëm dhe emri i përveçëm ?

Emri i përgjithshëm emërton frymorë ose sende apo ide të përgjithësuara si psh:shpata,shqiptari, zog, leqe, trima, rreze, prind etj.

Emri i përgjithshëm mund të shkruhet me shkronjë të madhe vetëm në fillim të fjalisë.

Emri i përveçëm emërton një frymor, një send të veçuar. 

Emri i përveçëm shkruhet gjithnjë më shkronjë të madhe psh: Shqipëri ,Tivar , Prevezë, Prishtinë,Tiranë, Kosovë, Amerikë,Durrës, Shkup etj.

ceshte emri i pergjithshem, qka osht emri i pergjithshem, c'eshte emri i perveqem, ceshte ermi i pervecem, qka eshte emri i pergjithshem, emer i pervecem, shembuj emra te pervecem, shembuj emra te pergjithshem,cfare eshte emri i pervecem,cfare eshte emri i pergjitshem,  
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat