Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Merrni njoftime per postimet e reja

Cilat janë llojet e martesave ?


Cilat janë llojet e martesave ?


EGZOGAMI – është martesë e cila lidhet jashtë fisit.

ENDOGAMIA – është marrëdhënie martesore brenda fisit.

POLIGAMIA – është formë martesore, kur buri ka shumë partnere për të hyrë në marrëdhënie martesore.

PLOIGJINIA – është martesa e një mashkulli me shumë gra.

POLIANDRIA – është lidhja e bashkësisë seksuale e një gruaje me shumë burra.

BIGAMIA – është martesa e një burri me dy gra.

BIANDRIA – është martesa e një gruaje me dy burra.

SORORATI – është institucion i tillë martesor, kur burri martohet me motrën e gruas.

LEVIRATI – është institucion martesor, kur vëllai i gjallë apo ndonjë mashkull tjetër i familjes së vëllait të vdekur, “Kthen gruan” martohet me gruan e vëllait të vdekur.


cka eshte egzogamia, ceshte egzogamia, cfare eshte egzogamia,cfare eshte egzogami, egzogamia definicioni, qka eshte endogamia, cka eshte endogami, cfare eshte endogamia, endogamia shqip,cka eshte poligamia, cfare eshte poligamia, qka osht poligamia, qeshte poligamia,cka eshte ploigjinia, cfare eshte ploigjinia, ceshte ploigjinia, cka eshte poliandria, cfare eshte poliandria, cka eshte bigamia, cka eshte bigami, ceshte bigamia, cfare eshte bigamia, qka osht bigamia, qka eshte biandria, ceshte biandria, cfare eshte biandria, ceshte sororati, ceshte levirati,cfare eshte levirati, cka eshte levirati, ceshte levirati, qka eshte levirati, qeshte levirat 
Ruaje këtë faqe

Arkiva e postimeve

Na ndiqni me email për postimet e reja

Analiza, Referate, Vjersha dhe Poezi si dhe Thënie