Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2016

Koordienierende konjuktionen - Lidhëzat bashkërenditëse

Amerika kërkon 260 mijë infermiere, paga 5000 dollarë

  Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ekziston interesim i madh për personel mjekësorë shtesë, ku atyre u nevojitet hiq më pak se 260 mijë infermiere. Ajo që është e rëndësishme ta dini nëse vendosni të paraqiteni për këtë punë në Amerikë, profesioni i infermieres është në maje të listës së pagave më të larta në Amerikë, pra paguhet më shumë se kudo tjetër në botë. Paga mesatare bruto e një infermiereje në SHBA, është mbi 4900 euro, respektivisht mbi 5000 dollarë amerikanë. Paga e saktë dallon nga lokacioni, niveli i arsimimit dhe përvoja.

Gjuha gjermane me foto - 15

Im Garten

Das Restaurant

Gjuha gjermane me foto - 14

Das Wetter und die Jahreszeiten

Gjuha gjermane me foto - 13

Essen und Trinken

Die Jahreszeiten - Die Monate

Gjuha gjermane me foto - 12

Gjuha gjermane me foto - 11

Gjuha gjermane me foto - 10

Das Frühstück

Das esse und trinke ich gern

Das Haus

Në qetësi - Daut Demaku

Në qetësi koha ndalon. Kur rri me atë që e do - ora ndalon. Në qetësi ora e jetës nuk ecën. Pleqëria ndalet. Në qetësi nuk ka dhembje. Në qetësi dëgjohet muzika e shpirtit Në qetësi është kënga hyjnore Në qetësi përjetohet puthja e butë e freskut pranveror. Në qetësi përjetohet shija e jetës. Por QETËSI e vetëdijshme e jo qetësi varri. Me dashuri, Daut Demaku

Stina e armëve - Petro Marko - Analiza

Romani “ Stina e armëve ”  nis me periudhën e pushtimit fashist, ku ata që e quajnë veten fitimtarë (pushtuesit italianë) jepen në një moment humbjeje. Ata po varrosin një nga drejtuesit e tyre. Ndërsa nëpër rrugët e Vlorës ndihet atmosfera dhe reagimi i shqiptarëve. Kalohet më pas në jetën e çetave që luftonin në mal, në jetën partizane, dashuritë që mund të lindnin etj. Dhe të gjitha këto, Petro Marko i përshkruan me realizëm, duke realizuar personazhe të skalitura, ku nuk mungon humori i hollë e mjeshtëror. Kjo skalitje nuk bëhet përmes përshkrimeve, por përmes dialogut dhe veprimeve. Dhe në fund, përfundimi që nxjerr lexuesi është i padiskutueshëm, është krejt i qartë. Interesante duket në këtë roman fundi i historisë së dy të dashuruarve. Jo pa qëllim, Petro Marko nuk i jep të qarta rrethanat e vrasjes së Besës, duke e lënë evazive këtë ngjarje. Pas vdekjes së partizanes edhe Vetëtima vdes. Ai dëshpërohet për humbjen e saj, e në këto kushte sulet në beteja dh

Çka është Magnetofoni?

Magnetofoni është aparat i posaçëm me shirit magnetik për regjistrimin dhe riprodhimin e tingujve. Magnetofon dore (me bateri). Shirit magnetofoni. Këngë (muzikë, bisedë) e regjistruar në magnetofon. qka eshte magnetofoni, cfare eshte magnetofoni, magnetofoni shqip

Çka është aktori?

AKTOR m.   1. Aktori është ai që luan një rol në shfaqjet teatrale ose në filma kinematografikë. Aktor tragjik (komik). Aktor teatri (filmi). Aktorët e estradës. Trupa e aktorëve. Shkolla e lartë për aktorë.   2. fig. Ai që luan një rol me rëndësi në një ngjarje. AKTORE f.Fem. e AKTOR,~I. Aktore e teatrit. qka eshte aktori, cka eshte aktori, cka jane aktoret, cfare eshte aktori, cfare ben aktori

Gafur Murati - Leri Fjalet e Botes

Patient Attraction: Attract the Patients you Want

Smart Ways to Attract More Patients in Your Slowest Months

Drithërat janë burim i pasur i vitamines B6

Një ndër funksionet e vitaminës B6 është ajo se ndihmon sistemin imunitar të prodhojë antitruptha,të cilat i nevojiten organizmit për luftën kundër sëmundjeve. Vitamina B6 e mirëmban funkcionin normal të sistemit nervor,në mënyrë aktive merr pjesë në formimin  e rruzave të kuqe të gjakut,e mbron organizmin nga së mundjet e lëkures dhe dhimbjet e barkut. Është i nevojshëm edhe për absorbimin total të vitaminës B12. Kjo vitaminë ei rëndësishme nevoitet edhe për balansimin e hormoneve tek femrat dhe balansimin e natriumit dhe kaliumit. Vitamina B6 nijeht edhe për mbrojtjen nga shumë lloje të kancerit. Vitamina B6 rekomandohet për fëmijët të cilët kanë probleme në mësim, por ndihmon dhe kundër zbokthit dhe egzemës.

A lejohet ta bëjmë dhikrin me tesbi elektronik? - Imam Ahmed Kalaja.

Rrëfimi i Sejdi Thaçit

A janë Shpati dhe Adelina në lidhje?

You can actually SPEAK money into your life, try it!...(Law Of Attraction)

Winterwortschatz

Fast gleich, aber nicht ganz - 1

Gjuha gjermane me foto - 9

Gjuha gjermane me foto - 8

Gjuha gjermane me foto - 7

Gjuha gjermane me foto - 6

Gjuha gjermane me foto - 5

Gjuha gjermane me foto - 4

Gjuha gjermane me foto - 3

der Körper

Gjuha gjermane me foto - 2

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more