Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2014

O Allah sa i mëshirshëm që je!...

O Allah sa i mëshirshëm që je!... Me këto lajme për vepra monstruoze të bashkëkombasve tonë, si vrasja e braktisja e foshnjave nga prindërit, therrja tani edhe në shkolla fillore, njerëz që humbën çdo vlerë njerëzore, që edhe fjalën Tënde e përqeshin... Po edhe gurë nga qielli të binin do ishte e merituar. Ndërsa Ti, vetëm shiun e ndale. Këtë mëshirë vetëm Ti e ke, Er-Rrahman. Burimi: Enis Presheva

Ato të cilët të vlersojnë dhe të respektojnë kur pajtohesh me idetë e tyre

Ato të cilët të vlersojnë dhe të respektojnë kur pajtohesh me idetë e tyre, ndërsa të nënvlersojnë dhe nuk të rrespektojnë kur i kundërshton ata, dije se të tillët të llogarisin urë kaluese drejt ëndjeve të tyre e jo rrugë që shpie tek e vërrteta. | përshtatur nga AbulAziz eTarifi | Burimi: Senad Ramadani

Aktiviteti humanitar...

“Aktiviteti humanitar nuk është vetëm për të fituar shpërblime nga Allahu, por shpreh edhe plotësimin e mangësive të pushteteve dhe është një ofanzivë tjetër në rrugën e drejtësisë sociale”. Dr. Abdul-Kerim Bekar Burimi: Bekir Halimi

Ja se cila kategori pëllet kundër fesë

Aq shumë kishte qenë i zënë me punë të atdheut, sa të atin 60 vjeçar e kishte dërguar në shtëpi të pleqve! Kjo kategori harron se vetë fjala atdhe ka prejardhje prej fjalës at dhe tokë ose dhe (tokë e babait). Po këtë kategori njerëzish i pashë të jenë bërë milionerë duke punuar për atdhe dhe duke e strukur të atin në shtëpi të pleqve, edhe atë në emër të atdheut, edhe pse asnjë qindarkë nuk e kishin dhënë për këtë vend, përkundrazi atë e kishin vjel e mjel padhembshurisht. Burimi: Iljasa Salihu

Po të mos isha besimtar...

Një shok me të cilin qemë bashkë në pluhurin e 2001-shit më tha i dëshpëruar: po të mos isha besimtar qëmoti do t’i kisha dhënë fund jetës. Sa e dhimbshme! Nuk pata fuqi të flas fare, përkundër se shquhem për këshillëdhënës. Ndonëse për këtë brengë edhe unë kisha nevoj për ndonjë këshillues! Burimi: Iljasa Salihu

Drejtësia e njëanshme është padrejtësi e shumanshme

Anton Kqira kohë më parë shprehu keqardhje që Milloshoviqi nuk i paskësh prerë të gjithë shqiptarët me përjashtim të pakicës katolike. Askush asgjë, thjesht qe një mllef i çastit. Ramush Haradinaj që haptas shquhet për urrejtës i Islamit, më vonë këtë idiot e përqafoi ngrohtësisht. Askush asgjë, thjesht duhej ruajtur tolerancën edhe atëherë kur nuk durohemi. Unikatili e katil Buzhala e katile Lama haptas çdo ditë na fyejn ë vetëm pse jemi musliman! Asgjë, kanë të drejë të shprehen, edhe atë, secili në fushën e tij ose të saj, kjo është e garantuar me kushtetutë. Tani duket se drejtësia paska mbetur vetëm me rastin e këngës “Shqiptari” të kënduar prej Arian Agushit, i cili pas kësaj kënge qenka ftuar në polici lidhur me rastin – vepër penale për nxitje të urrejtjes, paraqitjes ose mosdurimit kombëtar, racor, fetar apo etnik. Ndërsa Tuna është e lirë të shprehet me gojë e me trup ashtu e kështu, edhe pse një rini të tërë e shembi dhe sërish ajo nuk thirret në polici pë

Drejtësia e njëanshme është padrejtësi e shumanshme

Anton Kqira kohë më parë shprehu keqardhje që Milloshoviqi nuk i paskësh prerë të gjithë shqiptarët me përjashtim të pakicës katolike. Askush asgjë, thjesht qe një mllef i çastit. Ramush Haradinaj që haptas shquhet për urrejtës i Islamit, më vonë këtë idiot e përqafoi ngrohtësisht. Askush asgjë, thjesht duhej ruajtur tolerancën edhe atëherë kur nuk durohemi. Unikatili e katil Buzhala e katile Lama haptas çdo ditë na fyejn ë vetëm pse jemi musliman! Asgjë, kanë të drejë të shprehen, edhe atë, secili në fushën e tij ose të saj, kjo është e garantuar me kushtetutë. Tani duket se drejtësia paska mbetur vetëm me rastin e këngës “Shqiptari” të kënduar prej Arian Agushit, i cili pas kësaj kënge qenka ftuar në polici lidhur me rastin – vepër penale për nxitje të urrejtjes, paraqitjes ose mosdurimit kombëtar, racor, fetar apo etnik. Ndërsa Tuna është e lirë të shprehet me gojë e me trup ashtu e kështu, edhe pse një rini të tërë e shembi dhe sërish ajo nuk thirret në polici pë

Drejtësia e njëanshme është padrejtësi e shumanshme

Anton Kqira kohë më parë shprehu keqardhje që Milloshoviqi nuk i paskësh prerë të gjithë shqiptarët me përjashtim të pakicës katolike. Askush asgjë, thjesht qe një mllef i çastit. Ramush Haradinaj që haptas shquhet për urrejtës i Islamit, më vonë këtë idiot e përqafoi ngrohtësisht. Askush asgjë, thjesht duhej ruajtur tolerancën edhe atëherë kur nuk durohemi. Unikatili e katil Buzhala e katile Lama haptas çdo ditë na fyejn ë vetëm pse jemi musliman! Asgjë, kanë të drejë të shprehen, edhe atë, secili në fushën e tij ose të saj, kjo është e garantuar me kushtetutë. Tani duket se drejtësia paska mbetur vetëm me rastin e këngës “Shqiptari” të kënduar prej Arian Agushit, i cili pas kësaj kënge qenka ftuar në polici lidhur me rastin – vepër penale për nxitje të urrejtjes, paraqitjes ose mosdurimit kombëtar, racor, fetar apo etnik. Ndërsa Tuna është e lirë të shprehet me gojë e me trup ashtu e kështu, edhe pse një rini të tërë e shembi dhe sërish ajo nuk thirret në polici pë

Në vend të fjalisë a lutjes “Zoti i bekoftë shqiptarët”

Në vend të fjalisë a lutjes “Zoti i bekoftë shqiptarët” duhet të themi “Zoti i udhëzoftë shqiptarët”! Me këtë do të jemi në rregull edhe për sa i përket besimit. Gabimisht këtë lutje disa njerëz e trashëguan prej Ibrahim Rugovës dhe ai me dashje prej Papa Gjon Palit. Nuk e bekon Zoti një njeri të paudhëzuar e idhujtar. Meqë në mesin e shqiptarëve kemi shumë të tillë, atëherë duhet të themi “Zoti i udhëzoftë shqiptarët” sepse prej këtu fillon mbarësia! Burimi: Iljasa Salihu

Lexoj e habitem!

Subhanallah! I Lartësuar qofsh o Allah! Lexoj e habitem! E paskan ftuar Arjan Agushin në bisedë informative! Sa menduam se policia nuk merret me shprehjet e njerëzve dhe se ata kanë liri! Mirëpo po na kthehet shiriti prap. Rrahën studenta, të marrin në biseda informative, ligji përgatitet për burgosje politike! Hajde liri hajde!!!! Por secilit besimtar i mjafton Allahu dhe Ai e nxjerr triumfues! Andaj mbështetju Allahut dhe mos u tut prej askujt! Burimi: Bekir Halimi

Një edukatë gjatë ushqimit

Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, na mëson dhe na thotë: “Kur dikush prej jush han le të han me dorën e djathtë, e kur të pi le të pi me dorën e djathtë, sepse shejtani ha dhe pi me dorën e majtë”. Muslimi

Laptop përdorues: Keni Kujdes!

Një çift humbi djalin e tyre 25 vjeçar në një zjarr në shtëpi me 4 Qershor te vitit te kaluar. Djali i cili kishte diplomuar p ër MBA në Universitetin e Wisconsin-Madison dy javë më parë kishte ardhur në shtëpi për ca kohë. Ai hëngri drekë me babain e tij në shtëpi dhe vendosi për të kthyer mbrapa për të pastruar dhomën e tij në Hotel. Babai i tij i tha për të pritur, për të takuar nënën e tij, para se ai të kthehet për disa ditë. Ai vendosi të marrë një sy gjumë, ndërsa ishte duke pritur nënën e tij për të ardhur në shtëpi nga puna. Pak kohë më vonë fqinjët e tyre thirrën 911, kur panë tym të zi që vinte nga shtëpia. Fatkeqësisht, 25 vjeçari vdiq në një shtëpi te ndërtuar para tre vjetësh. Kjo mori disa ditë hetimi për të gjetur shkakun e zjarrit. Ishte e përcaktuar se zjarri u shkaktua nga laptopi i cili ishte i kyqur gjatë kohes qe djali ishte duke fjetur në shtrat. Kur laptopi ishte në krevat, aparati ftohës i saj nuk ka marrë ajër për të ftohur laptopin dhe kjo

Eh kohë moj kohë e pakohë!

Ai që duhet të turpërohet nuk skuqet të paktën, kurse ai që duhet të ndjen të paktën keqardhje skuqet si shalqiri. Burri i botës e mashkull me nam, është i martuar me një grua dhe i mbërthyer me shumë dashnore, krenohet teksa gjendet në mesin e këtyre sorkadheve, edhe pse nëpër oda të ndejës hiqet si njeri me karakter të çeliktë e gosha shumë i shkon fjala. Madje po ky lloj burri kishte vendosur që moral dhe karakter të fortë të shiste e të shëmbël lente vetëm përpara gruas. Romancë dhe tolerancë ndaj gruas kishte vendosur të kishte zero! Asnjëherë nuk i kishte thënë gruas së tij: “të dua shpirt, ti je jeta ime, ti je rrushja ime, ti je ëmbëlsira pa të cilën kripën do të pandehja si gjënë më të ëmbël në jetë, të kam zemër oj loçka ime, të kam kopshtaqe ku me ngazëllim kultivoj lulet më të mira të botës, buzët mi ke si qershi e të ngjashme”! Këtë vargan margaritarësh duket se e kishte rezervuar vetëm për sorkadhet, të cilat nuk e meritonin as shkronjën e parë të këtyre

Mallkuar qoftë çdo...

Mallkuar qoftë çdo shqiptar që është përzier në politik për interesat e tij të ngushta personale dhe kështu na i ka prish ëndrrat që i kishim dikur për shtetin e pavarur të Kosovës. Turp i qoftë të pafytyrit! Amin Burimi: Lulzim Susuri

ZEMRA E GJALLË

Zemrat qendrojne te gjalla me sinqeritet, kurse vdesin me syfaqesi dhe mendjemadhesi. Asnje pune nuk do mbetet per Dite Gjykimit pos asaj qe eshte bere per hir te Zotit (perkthim) Subhanallah! Te marrim masa per veprat tona para se te na zhduken dhe te behet vone. Burimi: Lulzim Susuri

Shkaku i shëndetit të mirë

Esmaiu, rahimehullah, thotë: Takova një njeri i cili kishte mbushur 120 vjet, i cili ishte me shëndet të mirë, dhe e pyeta për shkakun e kësaj gjëje? Mu përgjigj duke me thënë: "Braktisa zilinë e fitova shëndetin". Burimi: Bekir Halimi

Për tu habitur:

Për tu habitur: Disa gra zbukurohen kur dalin nga shtëpia - ndërsa nga kjo Allahu i ka ndaluar, ndërsa qëndrojnë të pazbukuruara para burrave të tyre - ndërsa Allahu të zbukurohen i ka urdhëruar !!! Burimi: Senad Ramadani

Gold Ag – alltan djal

Një njeri që ka iman është më i shtrenjti ndër të tjerë, është si alltani mes metalesh. Nuk është njeri normal ai që gjuan alltanin e papërpunuar apo të papastër, por përpiqet ta pastrojë dhe ta rregullojë siç duket më së miri. Gjithë kjo zhurmë, më shtyri edhe mua ta dëgjoj dhe shikoj klipin e tij dhe t’ju them drejtë: ky njeri që i beson ato fjalë, jetoka me brengat e shqiptarëve muslimanë më shumë sesa disa muslimanë praktikantë; ky njeri po shpreh ze mrën e plagosur dhe të vrarë nga shkijet shqipfolës, sipas fjalorit që deri sot është marrë me të.   Po muzika?   Vëllezër dhe motra, muzika është haram por vëlla Goldi është njeri, e çdo njeri gabon. Pasi është musliman, ai është vëlla i joni dhe nëse ne duam përmirësimin e tij, nuk duhet t’i hipim mbi kokë me gjykimet tona të zjarrta në një kohë kur të tjerët ëndërrojnë ta vrasin, duan ta sakatojnë dhe bëjnë gati akuzat që në burg ta çojnë.   Haram më i madh është kurvëria e vjedhja, por shumë prej nesh me njerëz të

Arkiva e postimeve tetor 2012

 Arkiva e postimeve tetor 2012 Ku gjendet Ferizaji ? Çka shfaqen në lëkurë nga thumbimi i mizave dhe mu... Çka është ictus insecti ? Çka shfaqet kur koka rriqrës mbetet ne lëkurë ? Çka shfaqet në vendin e thumbimit të rriqrës ? Çka është Ixodiosis ? Me çka bëhet mjekimi i pediculosis pubis ? Pediculosis pubis është ne diagnoze diferenciale m... Hanko Halla - Analiza Ali Asllani - Biografia Të mjerët - Analiza Viktor Hygo - Biografia Eugjen Onjegin - Analiza apo referati Cili është roli i tireokalcitoninës në organizëm ?... Cili është roli i tiroksinës në organizëm ? Cilat janë hormonet e gjëndrës tiroide ? Cili është roli i parathormonit ? Cilat janë hormonet e gjëndrës paratiroide ? Çka është masa ? Në vendin e thumbuar pediculosis pubis në lëkurë h... Çka është pediculosis pubis ? Pediculosis pubis është sëmundje e lëkurës e rajon... Pediculosis corporis është ne diagnoze diferencial... Ku i vendos vezët femra e pediculosis corporis ? Çka është pediculosis corporis ? Çka kemi në ve

Durimi, çelës i suksesit dhe ndërmarrje për prodhimin e çelësave

Të duhet vetëm pak durim për ta shmangur një zënkë, përfundimi i së cilës mund të jetë vrasja dhe shkatërrimi i familjes. Katër orë mund të lexosh pandërprerë vetëm në saje të pranisë së durimit, përndryshe në minutën e dhjetë do ta gjesh një arsye të fortë për ta plandosur për toke librin. Duke pasur durim, dy orë pa ndërprerë mund të vraposh ose ta ndjekësh trajnimin e një lloji të artit marcial. Të punosh te të orë në ditë sigurisht se të duhet durimi. Ta shkruash një libër dhe të mos kesh durim, do të thotë të shkarravitësh në fletën e bardhë paqësore. Ta propozosh një vajzë të ndershme për fejesë dhe të mos kesh durim në përgjigjet e saja të stërzgjatura, do të thotë ta humbasësh përgjithmonë atë që përjetësisht e dashuroje. Sa madhështor që është durimi, ndaj le ta kultivojmë sa më shumë këtë çelës të suksesit dhe këtë ndërmarrje për prodhimin dhe përpunimin e çelësave. Burimi: Iljasa Salihu

Do të bëhet mirë, vetëm pasi ti të bëhesh njeri i mirë, ndaj jepi vëlla!

Kopshti i jetës nuk është gjithaq i gjerë, që të ketë vend për të mbjellur dëshpërim. Le të mbjellim shpresë në këtë kopsht, sepse drizët dhe bari i keq nuk ka nevojë të mbillen dhe as të punohen, ata mbijnë dhe rriten vetëm në saje të përtacisë së njeriut! Do të bëhet mirë me lejen e Zotit, por jo ende duke qenë ti njeri i keq, përkundër që shumë lehtë mund të bëhemi njerëz të mirë. Mjafton ta kuptos h se jeta sado e gjatë të jetë, ajo në të vërtetë është e shkurtër, si dhe sado të ruhemi e të sigurohemi nëpër kompani të ndryshme të sigurimit, vdekjen e kemi të sigurtë. Mjafton të besojmë se njeriu pas vdekjes të gjitha do t’i lë pas përpos veprave. Ndaj ti që ende nuk je këndellur sa duhet, si vallë mendon të dalësh para Krijuesit me këtë bjeshkë të veprave të këqija? Pendohu sa nuk je penduar për mos pendimin me kohë! Burimi: Iljasa Salihu

Pyetje dhe Përgjigje nga Mjekësia dhe Shëndetësia

Pyetje dhe Përgjigje nga Mjekësia dhe Shëndetësia Do te shtohen pyetjet tjera ne ditet ne vazhdim inshallah Çka janë antitrupat ? Çka janë epitopet ose determinantat antigjenike ? Çka janë haptenet ? Çka janë antigjenet ? Çka janë imunogjenet ? Çka është imunologjia ? Çka është mëlçia Cyanosis definition Çka është alergjia ? Çka është febris undulans? Çka është febris recurens ? Çka është febris intermitens ? Çka është febris remitens ? Çka është febris continua ? Çka është inflamacioni apo pezmatimi ? Çka është neuroni ? Çka janë enzimet ? Çka është poliuria ? Çka është anuria? Çka është oliguria ? Çka është hipostenuria ? Çka është pesha specifike e urinës dhe sa është t... Çka është Izostenuria ? Çka është Elektroencefalografia (EEG) ? Çka është Elektromiografia (EMG) Çka është përshtatja apo adaptimi Çka janë gamaglobulinat Çka është serumi Çka janë Vaksinat Çka është paronomazia ? Çka është infeksioni ? Sa është vlera e potencialit membranor në qetësi Sa është kon

Pyetje dhe Përgjigje nga Gjuha dhe Letërsia

Pyetje dhe Përgjigje nga Gjuha dhe Letërsia Kliko mbi titullin qe ju intereson Çka është rrethanori ? Cilët janë gjymtyrët e dyta ose plotësit e fjalisë... Cilët janë llojet e kallëzuesit ? Çka është kallëzuesi ? Çka është mbiemri? Çka është fjalia e thjeshtë dhe fjalia e përbërë ... Çka është asidenti Cilat janë shenjat e pikësimit ? Çka është Pikëçuditja dhe kur përdoret Çka është pikëpyetja dhe kur përdoret Çka është presja dhe pse përdoret Çka janë sinonimet Çka janë homonimet Çka janë shenjat Çka janë sinjalet Çka është citati Çka janë treguesit Çka është ditari Çka është brenga Çka janë pyetjet retorike Çka është Epiteti Çka është Alegoria Çka është inversioni Çka është sinektoda Çka është shkallëzimi Çka është enumeracioni Çka është apostrofa Çka është anafora Çka është përsëritja Çka është paralelizmi figurativ Ç'është poezia lirike Ç'është Komedia Ç'është Drama Ç'është Radiodrama Ç'është Reportazhi Ç'është njoftimi

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more