Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

Ku gjendet Ferizaji ?

Ku gjendet Ferizaji ? Ferizaj është qytet i cili gjendet në pjesën jugore të Kosovës. Ferizaji është qendër e komunës dhe rajonit me të njëjtin emër. ku ndodhet ferizaji,ferizaji ku eshte ferizaji,ku gjendet ferizaji

Çka është ictus insecti ?

Çka është ictus insecti ?  Ictus insecti është reaksion i lëkurës gjatë thumbimit të insekteve, helmeve të tyre dhe antigjenet e tyre. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka, ictus insecti,ictus insect,ictus insecti

Çka është Ixodiosis ?

Çka është  Ixodiosis ? Ixodiosis është reaksion i lëkurës në thumbim të rriqrës. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,ixodiosis,iksodiosis,iksodioza 

Hanko Halla - Analiza

Tema: Kundërshtimi i përparimit dhe qytetërimit nga ana e H.H Subjekti: Veprimi i poemës është në formë të vetërrëfimit të H.H. Kontaktin e parë me botën e re e ka me lajmësin,i cili kërkon mbesën për grua,ndërsa kontaktin e dytë me të renë e vet me çka bie në konflikt. H.H me anë të vetërrëimit tregon për aspiratat e veta dhe shpreh qëndrimin kritik ndaj botës së re,jo nga pozita e një të padituri por nga mospajtimi me pozitën klasore. Në fund ajo vet bindet se ka marrë fund koha e iluzioneve të saja dhe porosity të birin ti kërkojë fajle nusës për konfliktin e mëparshëm. Personazhet: Hanko Halla – kryepersonazh i poemës,jeton me nostalgjinë e së kaluarës patriarkale dhe don ta kthejë të renë mbrapa. Personazhë tjerë: nusja ,i biri,prifti,mjeku,harbuti dhe lajmëruesi. analiza hanko halla,referat,vepra letrare,analize,permbledhja,permbajtja,personazhet,kuptimi,hanko halla

Ali Asllani - Biografia

Ali Asllani - Biografia Lindi:1882,Vlorë Familja :intelektualësh. Shkollimi : mësimet fillore i mori në Vlorë,të mesmet në Janinë dhe të lartat(shkencat politiko-shoqërore dhe administrative) në Stamboll. Punoi: si administrator në Perandorinë Osmane,ministër,diplomat në qeverinë e Zogut,përkthyes në Institutin e Shkencave. Vdiq : 1966. ali asllani jeta,biografia,biografia dhe jeta e Ali Asllanit

Të mjerët - Analiza

Viktor Hygo në këtë roman glorifikon historinë franceze të shek XIX, i merr në mbrojtje qeniet e mitura , të keqtrajtuara dhe të nëpërkëmbura.Ka dy variante të romanit ,,Të mjerët ‟‟ , njëri i vitit 1845 që i sjell Hygos titullin e akademikut në Akademinë Franceze dhe tjetri i vitit 1860 që i sjell titullin e fisnikut derisa ishte në mërgim në Belgjikë,botuar më 1862.Ideja e romanit mbështetet në tri pika kryesore: të tregohet se si degradohet njeriu i shtresave të varfëra , të tregohet se si gruaja humb dinjitetin familjar nga varfëria e skajshme dhe tregohet se si atrofia(venitja , rrëgjimi) e fëmijëve vjen nga varfëria e skajshme e cila ia ngulfat jetën dhe ekzistencën.Në këtë roman tregohet viktima e një rendi shoqëror.Në episodin e parë kemi ngjarje nga Zhan Val Zhani dhe prifti i Denjit , Murjeli.Zhani është i dënuar me burg ,ngase kish bërë vjedhje dhe ishte një skamnor që skishte siguruar as kafshatën e gojës , ligji e dënon me burg , ai arrit të ikë nga burgu , stre

Viktor Hygo - Biografia

Lindi : më 1802 në Bezanson,Francë lindore Familja: Intelektuale, i ati general i Napoleon Bonapartës , e ëma grua aristokrate rojaliste. Si fëmijë jetoi në Francë ,Spanjë dhe Itali. Aktivitetet: Shërbeu si ushtarak i Napoleonit,më 1812 kthehet në Paris vazhdon jetën me familjen,regjistrohet në kolegjin Kordie. Më 1817 mer pjesë në konkursin e Akademisë Franceze ku mer vendin e parë. Studioi në fakultetin politeknik dhe përfundoi në drejtësi.Më 1841 u bë anëtarë i akademisë Franceze. Më 1848 u zgjodh Hugo në parlament nga Luigj Napoleoni III,nipi i Bonapartës. Vdiq më 1885  viktor hygo biografia,jeta,kur lindi viktor hygo,kur vdiq,kur vdic viktor hygo,ku lindi,ne cilin vend lindi

Eugjen Onjegin - Analiza apo referati

 '' Eugjen Onjegin '' Ky roman është ndër të parët i shkruar në vargje. Edhe pse i takon epikës   në të ka edhe mjaft pjesë lirike të ndërfutura dhe paraqet një vepër të ngjizur epiko - lirike . Lirika shfaqet me atë kur Pushkini e shpreh haptazi qëndrimin e tij përmes personazheve , narracionit të shkrimtarit , përshkrimeve të natyrës , analizës psikologjike të personazheve , digresioneve të ngjarjeve . Tema e romanit është ''jeta ruse , ajo e fshatit dhe e qytetit rus në fillim të shekullit XIX'' . Bjelinski , studiues i thellë i veprës së Pushkinit,thotë se shumësia e temave e emërton këtë roman si '' enciklopedi të jetës ruse të vitetve 20 të shekullit XIX''. Rrethanat politike –shoqërore- ekonomike të Rusisë së shekullit XIX ishin : zhgënjimi i masave popullore pas fitores historike kundër Napoleonit , vazhdimi i sistemit shoqëror të bujkërobërisë, lëvizja revolucionare e rinisë së kohës për ndryshimin

Cili është roli i tireokalcitoninës në organizëm ?

Cili është roli i tireokalcitoninës në organizëm ? Tireokalcitonina ndikon në metabolizmin e kalciumit përkatësisht në depozitimin e kalciumit në eshtra. cfare roli ka tireokalcitonina ne organizem,tireokalcitonina ne organizem dhe roli i saj,cili eshte roli i tireokalcitonines,tireokalcitonina ne organizem,kush eshte roli,cfare funksioni ka

Cili është roli i tiroksinës në organizëm ?

Cili është roli i tiroksinës në organizëm ?  Tiroksina në organizëm ka këto role apo funksione: Stimulon sintezën e proteinave në qeliza, prandaj ka ndikim në rritjen e organizmit. Ka ndikim edhe në zhvillimin e strukturës dhe të funksionit të kores së trurit të madh, e me këtë ka ndikim edhe në zhvillimin psikik. I stimulon edhe proceset e oksidimit. cilat jane funksionet e tiroksines,tiroksina funksionet e saj,cfare funksione ka tiroksina,tiroksina dhe funksionet e saj,kush jane funksionet e tiroksines,cilat jane rolet e tiroksines ne organizem,

Cili është roli i parathormonit ?

Cili është roli i parathormonit ? Parathormoni e rregullon metabolizmin e Ca dhe P në organizëm. Ky hormon e siguron një përqëndrim mjaft konstant të këtyre elementeve në gjak(Ca=0-11 mg %, P=3-5 mg %). cfar roli ka parathormoni,cili eshte funksioni parathormonit,parat hormoni dhe funksioni i tij,cfare funksioni ka parathormoni,

Çka është masa ?

Çka është masa ? Masa është veti e çdo trupi, që përcakton sjelljen e tij gjatë veprimit të forcës . Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,masa,mase,masat   

Çka është pediculosis pubis ?

Çka është pediculosis pubis ? Pediculosis pubis është sëmundje lëkurës e rajonit pubik shkaktuar nga pediculus pulis Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,pediculosis pubis,pedikulloza pubike   

Çka është pediculosis corporis ?

Çka është pediculosis corporis ? Pediculosis corporis është infeksion lëkuror i shkaktuar prej pediculus corporis. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,pediculus corporis,pediculosis corporis 

Prej kujt varet forca e fërkimit ?

Prej kujt varet forca e fërkimit ? Forca e fërkimit varet nga lloji dhe cilësia e materialit si dhe nga forca e cila vepron pingul në sipërfaqe.  nga kush varet forca e ferkimit,forca e ferkimit nga kush varet,prej kujt varet forca e ferkimit,forca e ferkimit,forcat e ferkimi,nga kush varen

Çka është energjia potenciale ?

Çka është energjia potenciale ? Energjia potenciale është trajtë e energjisë mekanike e kushtëzuar prej pozitës reciproke të trupave ose të molekulave të të njejtit trup. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,energjia potenciale,energjite potenciale,energji potenciale   

Çka është energjia kinetike ?

Çka është energjia kinetike ? Energjia kinetike është aftësia e trupave që të kryejnë punë për shkak se kanë një shpejtësi të caktuar apo energjia kinetike mund të definohet si energji te cilën e bartë trupi që lëvizë. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,energjia kinetike,energji kinetike,energjite kinetike,energjia kinetike   

Sa është inkubacioni te AIDS ?

Sa është inkubacioni te AIDS ? Inkubacioni te AIDS-i mund të jetë pas shenjave parësore,6-7 (10) ose edhe më shumë vjet. inkubacioni tek hivi,sa eshte inkubacioni tek aids,aidsi dhe inkubacioni,sa eshte koha e inkubacionit tek hivi

Cilat janë shenjat shoqëruese të HIV infeksionit ?

Cilat janë shenjat shoqëruese të HIV infeksionit ? Shenjat shoqëruese të HIV infeksionit janë: zjarmia,humbja e peshës,limfadenopatia,diarreja,djersitja natën,të gjitha këto të kohpaskoshme ose në vazhdimësi. cilat jane shenjat e Hiv infeksionit,Infeksioni me Hiv dhe shenjat,shenjat e hivit,hivi dhe shenjat e tij,cfare shenja ka hiv infeksioni,aids

Çka është ballaniti ?

Çka është ballaniti ? Ballaniti quhet Pezmatimi i kokës së penisit. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,ballaniti,ballanit,balaniti,balanit   

Çka është fimoza ?

Çka është fimoza ? Fimoza është pamundësia e shpërvjeljes së lafshës(prepuciumit)mbrapa mbi kokën e penisit. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka, fimoza,fimoze,fimozat  

Çka është parafimoza ?

Çka është parafimoza ? Parafimoza është mbetja e lafshës(prepuciumit) së shpërvjelë mbi kokën e penisit. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,parafimoza,parafimozat,parafimoze 

Çka është vulviti ?

Çka është vulviti ? Vulviti është pezmatim i vulvës tek femrat. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,vulviti,vulvitet   

Çka është Krauroza ?

Çka është Krauroza ? Krauroza ka të bëjë me ndërrime regresive në buzë të vogla,klitoris dhe të buzëve të mëdha. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka, krauroza,krauroza,krauroze  

Çka është venerofobia ?

Çka është venerofobia ? Venerofobia është frika e tepruar nga sëmundjet seksualisht bartëse. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,venerofobia,venerofobite,venerofobija 

Çka është status Fordyce ?

Çka është status Fordyce ?  Status Fordyce është shfaqje e gjëndrave dhjamore të lira(jo të lidhura për folikule të qimeve)në zonën kalimtare të buzëve. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,status fordyce,statusi fordyce 

Me çka manifestohet keiliti gjëndëror qelbëzues ?

Me çka manifestohet keiliti gjëndëror qelbëzues ?  Keiliti gjëndëror qelbëzues manifestohet me skuqje dhe ënjtje të buzëve(makroheilia),si dhe dregëzat e verdha ose të murrme,nën të cilat gjenden plasaritjet dhe gërryerjet që përgjaken lehtë. si manifestohet keiliti gjendror,qelbezues,keiliti gjendrror

Çka është Morbus Mischer ?

    Çka është Morbus Mischer ? Morbus Mischer është ënjtje e përhershme e buzëve(makroheilia). Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,morbus mischer   

Cilat janë veprat letrare të Dritëro Agollit ?

Cilat janë veprat letrare të Dritëro Agollit ? Veprat letrare të Dritëro Agollit janë : “Në rrugë dola”, “Mesditë”, “Komisari Memo”, “ Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo ”, “ Njeriu me top ”, “Fjala gdhend gurin”, “Trëndafili në gotë”, “Mosha e bardhë”, “Vjen njeriu i qeshur”. Lexo më shumë: Dritëro Agolli kush jane veprat letrare te dritero agollit,cilat jane veprat letrare te dritero agollit,veprat,romanet,librat,krijimtaria e Dritero Agollit

Cilat janë veprat letrare nga Gaqo Bushaka ?

Cilat janë veprat letrare nga Gaqo Bushaka ? Disa nga veprat e tij letrare janë: ”Te stani në mal” (1967), “Karroca gazmore” (1969), “Një natë vjeshte” (1972), “Në ishullin e dallëndysheve” (1973), “Ariu artist” (1973),“Gladiatori dhe tigri” (1975), “Arushi që kërkonte babanë” (1975), “Guna e zezë” (1976), Lexo më shumë: Gaqo Bushaka kush jane veprat e Gaqo Bushakes,Gaqo Bushaka veprat dhe krijimtaria letrare,veprat letrare te Gaqo Bushakes,Gaqo Bushaka veprat e tij

Ku dhe kur lindi Gaqo Bushaka ?

Ku dhe kur lindi Gaqo Bushaka ? Gaqo Bushaka lindi në Gjirokastër në vitin 1943. Lexo më shumë: Gaqo Bushaka ku lindi Gaqo Bushaka,Gaqo Bushaka jeta dhe veprat,krijimtaria letrare,kur lindi Gaqo Bushaka,Gaqo bushaka veprimtaria e tij

Ylli - vjershë nga Nora Restelica

Ylli qëndron lart E pashë nga dritarja Bënte dritë Ndriçonte dhomën time Ai kurrë nuk shuhet Çdo natë vezullon në lartësi Sa shumë më pëlqen Bukuria e nuri i tij. vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,yllin,yllin ne qiell,yjzit,yllat,yll

Atdheu - vjershë nga Fjolla Dobranja

Ti atdhe më je gjithçka Më je pranverë, nënë e baba Ku zogjtë bëjnë folenë Për mua dhe fëmijët e tjerë që janë si zogjtë e lirë Në qiell të kaltër plot erë. Ti më je si flutur Që gjezdis në çdo lule Je atdheu im i shtrejtë Që kurr s'u përkule Deri në këtë pavarësi Deri në këtë liri. vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,per atdheun,atdheu,poezi per atdhe,atdheu vjershe,vjersha per atdheun,memedhene,vendin tim,vendlindjen,

Gjyshja ime - vjershë nga Riona Bajrami

Dy lumenj të gjatë I kam gjetur për ty Do t'i fal vetëm ty Gjyshja ime plot ngrohtësi Ti je gjyshja ime Që më fal dashuri Andaj unë Riona Ti fali pesëshet ty. vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,gjyshen,gjyshin,gjyshet,gjyshja,gjyshet,vjershe per gjyshen

Unë bija jote Kosovë - Drilona Isufi

Unë bija jote Kosovë - Drilona Isufi Unë bija jote Kosovë Ti njoh dëshirat Heshtjet ti njoh Ngrohtësinë ta ndjej Ëndërrat t'i rrëfej Fjetjen e shekujve ta ndjej Të njoh mirë Kosovë Se jam bija jote. vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,Kosoven,kosoven,kosova,une bija jote Kosove,kosove,kosoven,Republiken e Kosoves

Çka janë endokrinopatitë ?

Çka janë endokrinopatitë ? Endokrinopatitë janë çrregullime të punës së gjëndrave me tajim të brendshëm, apo të veprimit të hormoneve të tyre. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,endokrinopatite,endokrinopatia,endokrinopatite,endokrinopatite shqip 

Çka është policitemia rubra vera ?

Çka është policitemia rubra vera ? Policitemia rubra vera është sëmundje në të cilën është i rritur shumimi i të gjitha qelizave amë në palcën kockore, por edhe jashtë saj (shpretka). Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,policitemia rubra vera,policitemi rubra vera,policitemite rubra vera,policitemija rubra vera 

Si mund të jenë eritrocitozat ?

Si mund të jenë eritrocitozat ? Eritrocitozat mund të janë absolute, kur është i shtuar krijimi i eritrociteve, dhe relative, kur masa e përgjithshme e eritrociteve është normale, por është i zvogëluar vëllimi i plazmës. eritrocitozat si mund te jene,qysh mund te jene,sa lloje,tipet eritrocitozat,eritrocitoza tipet e saj

Çka janë policitemitë dhe eritrocitozat ?

Çka janë policitemitë dhe eritrocitozat ? Policitemitë janë gjendje patologjike në të cilat është i rritur numri i të gjitha qelizave të gjakut, kurse eritrocitozat janë gjendje në të cilat është i rritur vetëm numri i eritrociteve. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,policitemite,policitemia,policitemi,policitemia,policitemija,policitemia,eritrocitoza,eritreocitozat,eritrocitoza shqip 

Çka janë anemitë ?

Çka janë anemitë ? Anemitë mund të definohen si zvogëlim i numrit të eritrociteve, apo si zvogëlim i sasisë së hemoglobinës në njësinë e vëllimit të gjakut . Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,anemia,anemite,eshte anemia,anemite,anemija 

Sa janë vlerat normale të shtypjes pjesore të dioksidit të karbonit në gjakun arterial ?

Sa janë vlerat normale të shtypjes pjesore të dioksidit të karbonit në gjakun arterial ? Vlerat normale të shtypjes pjesore të dioksidit të karbonit në gjakun arterial (PaCO2) janë 4,8-5,9 kPa. sa eshte vlera e shytpjes parciale te dioksidit te karbonit,dioksidi i karbonit presioni parciale ne gjakun arterial

Cili është shkaku më i shpeshtë i aneurizmës ?

Cili është shkaku më i shpeshtë i aneurizmës ? Shkaku më i shpeshtë i aneurizmës është arterioskleroza, e pastaj infekcioni. pse paraqitet aneurizma,aneurizmat,pse shfaqen aneurizmat,aneurizmat shfaqja e tyre,pse paraqiten,pse paraqiten aneurizmat,aneurizma shqip,pse ndodh shfaqja e aneurizmave

Çka është aneurizma ?

Çka është aneurizma ? Aneurizma është zgjerim i arteries, murin e së cilës e përbëjnë të gjitha shtresat e arteries (aneurysma verum). Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,aneurizma,aneurizmat,aneurizem,aneurismat 

Cilat janë plazhet kryesore të Shqipërisë ?

Cilat janë plazhet kryesore të Shqipërisë ? Plazhet kryesore të Shqipërisë janë : Plazhi i Velipojës, Plazhi i Shëngjinit, Plazhi i Talës, Plazhi i Durrësit, Plazhi i Divjakës, Plazhi i Semanit, Plazhi i Vlorës, Plazhi i Dhërmiut, Plazhi i Himarës, Plazhi i Sarandës. plazhet e shqiperise cilat jane,kush jane Plazhet e Shqiperise,shqiperia dhe plazhet e saj,plazhet e Shqiperise

Ku shtrihet Shqipëria dhe me cilat shtete kufizohet ?

Ku shtrihet Shqipëria dhe me cilat shtete kufizohet ? Shqipëria apo Republika e Shqipërisë shtrihet në pjesën perëndimore të Gadishullit Ballkanik. Shqipëria kufizohet në veriperëndim me Malin e Zi, në verilindje me Kosovën, në perëndim me Maqedoninë dhe në jug me Greqinë. me cilat shtete kufizohet shqiperia,ku gjendet shqiperia,ku ndodhet shqiperia,me kend kufizohet Shqiperia,shqipnia,shqiperia,

Kur unë të vdes - Agnesa Mahalla

Edhe unë do vdes edhe shpresat do më shuhen edhe eshtrat do m’varrosen e ëndrrat m'fundosen s’do ket më krenari që e pata nket bot sa do tregohesh e fort përpiqesh t’zgjohesh por do t’jet e kot Dheu të mbulon , më sdo kesh asgjë edhe milonat e pallatin ,kush e pat do ta lë sdo mund ta marri me veti edhe po të deshi as krali e as mbreti Do qaj kush me deshti e kush jo do qeshi por un s’do derdhi lot ashtu si bëra kur erdha n’ket botë jo se nuk dua por është e kot se prap gjithçka që isha do jetë nën tokë... s’do thuhen as fjalët që si thash që ngurrova e për më von i lash po kjo e vona u harrua bashkë me gjërat që doja ti beja të gjitha u shuan... ndoshta shkrimet e mia me askush s’do ti lexoj do më quajn veq ENGJELL që do ti mbroj do thojnë edhe pse nuk shihet ajo jeton me ne do jenë veq fjal se at'her per mua sdo ketë më jetë... e kur të hy në varr asgjë s’do më mbetet pos t’ju them se shihemi në botën tjetër Autore e këtyre vargjeve: Agnesa

Çka është jeta ?

Çka është jeta ? Jeta është koha sa jeton një qenie e gjallë, koha që nga lindja deri në vdekjen e saj; koha gjatë së cilës një njeri jeton e punon në një vend (zakonisht një kohë e gjatë). Cka eshte jeta ,qka eshte jeta,ceshte jeta,cfare eshte jeta,qeshte jeta,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,jeta,jete,jetesa,jete dhe vepra 

Në sa faza kalon zhvillimi i personalitetit dhe cilat janë ato ?

Në sa faza kalon zhvillimi i personalitetit dhe cilat janë ato ? Zhvillimi i personalitetit kalon nëpër 4 faza: 1.zhvillimi fizik i personalitetit 2.zhvillimi fizik i intelegjencës 3.zhvillimi fizik psikoseksual 4.zhvillimi fizik psikosocial. personaliteti,zhvillimi i personalitetit,personaliteti zhvillimi i tij,zhvillimet e personalitetit,shqip,si zhvillohet personaliteti,cilat jane fazat e personalitetit

Çka është projektimi ?

Çka është projektimi ? Projektimi kur mendimet,emocionet apo impulset i atribuon në personat tjerë,prezent tek idetë sumanute. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,projektimi psikologji,mekanizmi mbrojtes,projektimet,mekanizmat mbrojtes 

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more