Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

Dy organet me te mira dhe me te keqija

Transmetohet që Lukmani i urtë ka qenë shërbëtor te një i pasur. Një ditë, zotëriu i tij e urdhëroi ta therrë një dele dhe t’ia sjellë dy organet më të mira. Lukmani pasi e therri delen, ia dërgoi zotëriut të tij gjuhën dhe zemrën. Pas një kohe përsëri e urdhëroi ta therrë një dele dhe tani t’ia sjellë dy organet më të këqija, dhe Lukmani përsëri solli gjuhën dhe zemrën. I çuditur me sjelljen e tij, zotëriu i tha: - Unë të urdhërova që të më sjellësh dy organet më të mira, e ti më solle gjuhën dhe zemrën, pastaj të urdhërova që të më sjellës dy organet më të këqija, e ti përsëri më solle gjuhën dhe zemrën - ku është fshehtësia e sjelljes tënde në këtë mënyrë?” Lukmani u përgjigj: - Vërtetë nuk ka gjë më të bukur se gjuha dhe zemra kur janë të pastërta, dhe asgjë më të keqe se këto kur janë të prishura. Përktheu dhe përshtati: Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Kamomili dhe vetitë e saj

Kamomili eshte nje bime barishtore, mjaft e përhapur, rritet pothuajse gjithandej. Bimes i perdoren lulet,sepse te lulet perqendrohen te gjitha vlerat e saj kurative. Lulet mblidhen kur jane te çelura sepse ne kete moment ajo ka maksimumin e lendeve aktive dhe thahen per tu ruajtur. Duhet bere kujdes te mos ngaterrohet me nje lule tjeter qe i perngjan shume, tjetra quhet kamomil i eger, ose kamomil ferre, ose kamomil bastard. Eshte e ngjashme me Kamomilin e zakonshem, por nuk ka aftesi terapeutike dhe mund te jep shpesh reaksione alergjie. Lulja e kamomilit te zakonshem  pasi mbaron çeljen, i kthen mbrapa petalet. Kjo e dallon nga "kamomili i ferrres" i cili nuk vepron keshtu. Vetite Kurative: 1-Qe ne lashtesi Kamomili eshte njohur per vetite e tij kurative si qetesues ne gjendjet e ankthit dhe ne pagjumesi. Qeteson sistemin nervor, ne kete menyre edhe gjumi te ze me shpejt. 2-Qeteson dhimbjet dhe spazmat e stomakut dhe te zoreve. Ka efekt antiinfl

Shiko emisionin interaktiv online

Shiko emisionin interaktiv online You need a Frames Capable browser to view this content. shiko emsionin interaktiv online,emisioni interaktiv online,shikoni emisionin interaktiv online,emisioni interaktiv online,kohavision,kohavizion,

Shiko emisionin Pulsi Online

Shiko emisionin Pulsi Online You need a Frames Capable browser to view this content. shiko emision pulsi online,emisioni pulsi online,emisioni pulsi mjekesi,emisioni pulsi ne ktv online,kohavision,emisionet pulsi,pulsi emisioni pulsi,pulsi emision ne ktv,shiko online,emisioni pulsi online

Si t'i largojmë brengat?!

Një ditë i Dërguari i Allahut saws hyri në xhami. Ai pa një ensar me emrin Ebu Umame dhe i tha: “Ebu Umame, përse të shoh në xhami jashtë kohës së namazit?” “Brengat dhe borxhet më kanë kapluar, o i Dërguari i Allahut” - tha ai. Pejgamberi saws i tha: “A do të t’i mësoj disa fjalë, të cilat kur t`i thuash, Allahu do të mënjanojë brengën dhe do ta paguash borxhin tënd?”. “Po, o i Dërguari i Allahut” - tha ai. Pejgamberi saws i tha: “Në mëngjes dhe në mbrëmje thuaj: “O Zot, më mbroj nga brenga dhe pikëllimi, më mbroj nga pafuqia dhe përtacia, më mbroj nga qyqaria dhe koprracia dhe më mbroj nga vështirësitë, borxhi dhe anashkalimi i njerëzve“. Ebu Umame më vonë tregon: “Veprova kështu dhe Allahu ma largoi brengën e më ndihmoi ta kthej borxhin tim”.

Cili është kryeqyteti i Vietnamit ?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Vietnamit ,Kush eshte kryeqyteti i Vietnamit , cili eshte kryeqyteti i Vietnamit ,Kush osht kryeqyteti i Vietnamit ,   Cili është kryeqyteti i Vietnamit ? Kryeqyteti i Vietnamit është Hanoi.  

Cili është kryeqyteti i Uzbekistanit ?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Uzbekistanit   ,Kush eshte kryeqyteti i Uzbekistanit , cili eshte kryeqyteti i Uzbekistanit ,Kush osht kryeqyteti i Uzbekistanit , Cili është kryeqyteti i Uzbekistanit ? Kryeqyteti i Uzbekistanit është Tashkenti.

Cili është kryeqyteti i Turkmenistanit ?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Turkmenistanit   ,Kush eshte kryeqyteti i Turkmenistanit , cili eshte kryeqyteti i Turkmenistanit ,Kush osht kryeqyteti i Turkmenistanit , Cili është kryeqyteti i Turkmenistanit ? Kryeqyteti i Turkmenistanit është Ashgabadi.

Cili është kryeqyteti i Timorit ?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Timorit   ,Kush eshte kryeqyteti i Timorit , cili eshte kryeqyteti i Timorit ,Kush osht kryeqyteti i Timorit , Cili është kryeqyteti i Timorit ? Kryeqyteti i Timorit është Dili.

Cili është kryeqyteti i Tajvanit ?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Tajvanit   ,Kush eshte kryeqyteti i Tajvanit , cili eshte kryeqyteti i Tajvanit ,Kush osht kryeqyteti i Tajvanit  ,    Cili është kryeqyteti i Tajvanit ? Kryeqyteti i Tajvanit është Tajpehu.

Cili është kryeqyteti i Tajlandës ?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Tajlandës   ,Kush eshte kryeqyteti i Tajlandës , cili eshte kryeqyteti i Tajlandës ,Kush osht kryeqyteti i Tajlandës   Cili është kryeqyteti i Tajlandës ? Kryeqyteti i Tajlandës është Bangkoku.

Cili është kryeqyteti i Tagjikistanit ?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Tagjikistanit   ,Kush eshte kryeqyteti i Tagjikistanit , cili eshte kryeqyteti i Tagjikistanit ,Kush osht kryeqyteti i Tagjikistanit ,taxhikistani,taxhikistani   Cili është kryeqyteti i Tagjikistanit ? Kryeqyteti i Tagjikistanit është Dushanbe.

Cili është kryeqyteti i Sirisë ?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Sirisë   ,Kush eshte kryeqyteti i Sirisë , cili eshte kryeqyteti i Sirisë ,Kush osht kryeqyteti i Sirisë , Cili është kryeqyteti i Sirisë ? Kryeqyteti i Sirisë është Damasku.

Cili është kryeqyteti i Singaporit ?

Cili është kryeqyteti i Singaporit ? Kryeqyteti i Singaporit është Singapuri. Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Singaporit   ,Kush eshte kryeqyteti i Singaporit , cili eshte kryeqyteti i Singaporit ,Kush osht kryeqyteti i Singaporit ,  

Cili është kryeqyteti i Shri Lankës ?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Shri Lankës   ,Kush eshte kryeqyteti i Shri Lankës , cili eshte kryeqyteti  i Shri Lankës ,Kush osht kryeqyteti i Shri Lankës , Cili është kryeqyteti i Shri Lankës ?     Kryeqyteti i Shri Lankës është Kolombo.

Cili është kryeqyteti i Pakistanit ?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Pakistanit   ,Kush eshte kryeqyteti i  Pakistanit , cili eshte kryeqyteti i Pakistanit ,Kush osht kryeqyteti i Pakistanit , Cili është kryeqyteti i Pakistanit ? Kryeqyteti i Pakistanit është Islamabadi.

Cili është kryeqyteti i Omanit ?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Omanit   ,Kush eshte kryeqyteti i Omanit   , cili eshte kryeqyteti i Omanit ,Kush osht kryeqyteti i Omanit , Cili është kryeqyteti i Omanit ? Kryeqyteti i Omanit është Maskati.

Cili është kryeqyteti i Nepalit ?

  Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Nepalit   ,Kush eshte kryeqyteti i Nepalit , cili eshte kryeqyteti i Nepalit ,Kush osht kryeqyteti i Nepalit , Cili është kryeqyteti i Nepalit ? Kryeqyteti i Nepalit është Katmandu.

Cili është kryeqyteti i Mongolisë ?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Mongolisë   ,Kush eshte kryeqyteti i Mongolisë , cili eshte kryeqyteti i Mongolisë ,Kush osht kryeqyteti i Mongolisë , Cili është kryeqyteti i Mongolisë ? Kryeqyteti i Mongolisë është Ulan Batori.

Cili është kryeqyteti i Mjanmarit?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Mjanmarit  ,Kush eshte kryeqyteti i Mjanmarit , cili eshte kryeqyteti i Mjanmarit,Kush osht kryeqyteti i Mjanmarit,   Cili është kryeqyteti i Mjanmarit? Kryeqyteti i Mjanmarit është Jangoni.

Cili është kryeqyteti i Malejzisë ?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Malejzisë   ,Kush eshte kryeqyteti i Malejzisë , cili eshte kryeqyteti i Malejzisë ,Kush osht kryeqyteti i Malejzisë , Cili është kryeqyteti i Malejzisë ? Kryeqyteti i Malejzisë është Kuala Lumpuri.

Cili është kryeqyteti i Maldives ?

Cili është kryeqyteti i Maldives ? Kryeqyteti i Maldives është Male.

Cili është kryeqyteti i Libanit ?

Kryeqytetet e Botes Kryeqytet i Libanit  ,Kush eshte kryeqyteti i Libanit , cili eshte kryeqyteti i Libanit,Kush osht kryeqyteti i Libanit,  Cili është kryeqyteti i Libanit ? Kryeqyteti i Libanit është Bejruti.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more